Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

BLOG: vijf stappen naar duurzame inzetbaarheid

Geplaatst op 3 oktober 2014

Duurzame inzetbaarheid: 5 stappen naar Health control

In de dagelijkse praktijk kom ik veel verschillende bedrijven tegen. Verschillend in branche, werkzaamheden, aansturing, maar ook verschillend in visie en ambitieniveau. Juist deze verschillen intrigeren mij. Wat zijn de keuzes die aan een bepaalde visie ten grondslag liggen? Wat heb je nodig om je ambitie waar te maken?
 
Meestal gaan deze gesprekken over een hoogwaardig product, een nieuwe functionaliteit of een dienstverlening verzadigd van service. Maar wat is het verhaal achter deze ambities? Hoe zorg je ervoor dat je de lat hoog kunt blijven leggen bij de medewerkers die dit product of dienst moeten ontwikkelen, fabriceren of uitvoeren? Of met andere woorden; op welke manier krijg je alle medewerkers betrokken bij je plannen en ambities?
 
Op dat moment stokt het gesprek vaak even. Aan de andere kant van de tafel hoor ik mijn gesprekspartner nadenken,  zich realiserend dat de complexiteit van dit vraagstuk hoog is. Immers, een visie op papier is wat anders dan de dagelijkse praktijk. Om handvaten te bieden aan de ambitieuze ondernemer of HRM’er werk ik een stappenplan door, een stappenplan naar health control. In dit plan worden een vijftal logische stappen doorlopen, die samen een analyse maken van organisatorische en individuele aspecten die van invloed zijn op duurzame inzetbaarheid. Deze uitgebreide analyse zal worden aangevuld met een onderbouwing van de rendementsperspectieven en een interventiekaart, specifiek op maat gemaakt voor het bedrijf.  Er zal aandacht zijn voor de menselijke aspecten, financiële aspecten, maar bovenal wordt er gekeken naar productiviteit, continuïteit en inzetbaarheid. De aandacht voor het continu monitoren en verbeteren van het individuele werkvermogen zal logischerwijs zorgen voor een hoger werkvermogen van de organisatie en daarmee een betere productiviteit.  Gericht inzetten van interventies, monitoring van de ingezette acties,  signaleren en anticiperen op trends zijn onderdeel van de health control cyclus. Zou het niet logisch zijn om naast de welbekende financial controller ook je inzetbaarheid te borgen middels een health controller?
 
Het gesprek lijkt eenzelfde enthousiaste wending te krijgen als toen we spraken over de ambities van het bedrijf. Mijn gesprekspartner ziet de verbanden en het feit dat een gestructureerd plan voor duurzame inzetbaarheid onlosmakelijk verbonden is met de visie en bedrijfsambities. Krijg je het als organisatie voor elkaar om je gezondheidsbeleid te laten vertrekken vanuit een  gedegen analyse, de cyclus kunt doorlopen met bestaande of aanvullende interventies en weet je dit in de laatste stap op een goede manier te borgen en gericht bij te sturen waar nodig? Dan heb je een reuzenstap gemaakt richting duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarmee richting de ambitieuze doelstellingen van je bedrijf!
 
Leo Wijnsma
Adviseur Arbeid en Gezondheid
TIGRA Heerenveen
 
« Naar overzicht