Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Bobslee update: op de weg terug

Geplaatst op 25 januari 2014

IGLS – De berg omhoog bij Innsbruck, +6 graden in het dorp en -1 bij de baan. Deze baan laat zich kennen als makkelijk. De start is bepalend voor het eindresultaat. Met de blessure van Jansma en de prioriteit voor de 4-mans, mocht Jeroen Piek de plek achter Edwin invullen voor de 2-mans wedstrijd. De regelgeving kent een maximum gewicht voor beide sledes, inclusief het gewicht van de atleten. Jeroen is bijna 20kg lichter dan Jansma, maar er is gekozen voor een snelle start en dus is extra gewicht aan de slee niet toegepast. Resultaat: beide runs een snelle start, maar geen snelheid onderin de baan: over de runs de 16de plek. Prima!


De viermanswedstrijd bracht voor nogal wat landen wat spanning met zich mee, immers, het resultaat bepaalde de kwalificaties. Gisteren heeft de FIBT de namen doorgegeven van de geplaatste sledes. Een mooie race, goede starts (5.08, beide runs) voor team van Calker, dus op de weg terug naar goede resultaten. Nu genoeg nemend met de 15de plek.
Momenteel bevinden we ons in Königsee, normaal gesproken wit gesneeuwd, nu +5 en groene velden. Dat is wat vreemd voor de tijd van het jaar.
De kwalificaties zijn nu rond, de viermans mag in elk geval mee en NOC bepaald deze week of ook de 2-mans mee kan naar Sochi voor extra trainingsruns.

Inmiddels is besloten de 2-mans inderdaad mee te laten gaan!
 

« Naar overzicht