Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Carpaal Tunnel Syndroom

Geplaatst op 23 juni 2016

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een beknelling van de middelste armzenuw (nervus medianus). Door deze beknelling ontstaat er verhoogde druk op de zenuw en worden klachten veroorzaakt, zoals slapende handen, pijn in de handen, doofheid en krachtverlies.
CTS komt regelmatig voor. Oorzaken/risicofactoren  kunnen zijn:                              

- repeterende werkzaamheden,  
- overgewicht,
- diabetes,
- zwangerschap,
- m.n. vrouwen > 40 jr.

Tot een aantal jaren geleden was de enige oplossing voor CTS een operatie.
Met de behandeling middels de Phystrac bij TIGRA Fysiotherapie blijkt die oplossing vaak niet meer nodig. De werkwijze van de Phystrac is even simpel als doeltreffend.

Hoe werkt de PHYSTRAC - Tractietherapie?
Elke zenuw moet zich in het omliggende weefsel kunnen bewegen. Bij CTS neemt de beweegbaarheid na verloop van tijd af. De tractie aan de onderarm wordt gegeven via de band om de pols, die bevestigd is aan een gewichts-mechanisme.
Dit zorgt voor een gecontroleerde tractie van de onderarm en pols waardoor structuren, spieren en ligamenten, die betrokken zijn bij het in stand houden van de klachten (CTS), gaan ontspannen.

Onderzoeken in verschillende landen bevestigen de effectiviteit van de risicoloze en pijnloze behandeling. Met het apparaat kan, zo mogelijk, direct worden begonnen, zodra de eerste tekenen van CTS zich aandienen. 70% van de cliënten merkt na 6 behandelingen verlichting  van klachten. In de meeste gevallen zijn de klachten na 12 behandelingen verdwenen. Uit een onderzoek uit 2009  is gebleken dat 60% van de behandelden na 2 jaar nog steeds klachtenvrij is.


TIGRA Fysiotherapie is in de ruime regio de enige praktijk die op deze wijze een oplossing biedt voor mensen met een CTS.
De behandeling valt onder de vergoeding fysiotherapie van uw zorgverzekeraar.

« Naar overzicht