Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

ClaudicatioNet

Geplaatst op 14 april 2016

Vorige maand was voor de zesde keer het congres van het ClaudicatioNet plaats. Het congres is bedoeld voor leden van het claudicatioNet, wij als TIGRA Heerenveen zijn hierbij aangesloten.

Vanuit TIGRA Heerenveen is Wouter Buikema als fysiotherapeut sinds 2014 aangesloten. ClaudicatioNet is een zorgnetwerk dat cliënten, fysiotherapeuten en verwijzers (vaatchirurgen, vaat-verpleegkundigen en huisartsen) met elkaar in contact brengt bij de aanpak van perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen).

 

Dit congres stond in het teken van ‘samen vooruit’ waarin de nieuwste inzichten die belangrijk voor de behandeling van mensen met etalagebenen zijn besproken.  De volgende aspecten zijn onder andere aan bod gekomen:

Zelfmanagementondersteuning en leefstijlverandering bij patiënten met Claudicatio Intermittens. 
Waarom is preventie van hart- en vaatziekten zo moeilijk?
Mijn claudicatio patiënt is moe. Komt dit door zijn/haar pillen?
Het bloed stroomt waar het niet gaan kan – de vaatchirurg aan zet.
Behandeling claudicatio intermittens in de basisverzekering m.i.v. 2017.

Kortom er is een hoop aanbod gekomen, waarin nogmaals duidelijk is geworden dat intensieve looptherapie met daarbij een veranderde leefstijl zeer effectief kan zijn in de toename van de gemiddelde loopafstand. Wij van TIGRA Heerenveen zijn hierin gespecialiseerd en willen graag met u een verandering teweegbrengen. Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie dan kunt u bij ons op de praktijk terecht of kijk eens op www.claudicationet.nl.

« Naar overzicht