Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Eerste indruk van het Olympische Sochi

Geplaatst op 18 november 2013

Onze collega Rien Vianen is met het Nederlandse bobslee team bezig met een eerste trainingsstage op de Olympische baan in Sochi. Hierbij de eerste indruk van het Russische Sochi:

 

Het is alsof je Disneyland binnenwandelt; vlakbij Sochi is een volledig dorp uit de grond gestampt voor de Spelen van 2014. Het zijn met name westerse hotels, gerund door managers uit Duitsland.  Er wordt 24 uur per dag gewerkt in shifts, want de organisatoren zeggen dat de faciliteiten voor meer dan 70% voltooid zijn, dus er moet nog een hoop gebeuren. De baan is echter al klaar!
De nieuw gebouwde bobslee-en rodelbaan voor de Olympische Spelen in Sochi 2014 is gemaakt om internationale evenementen te organiseren.  De baan is 's werelds langste (1,8 kilometer) en had zijn eerste test evenement in maart tijdens de Russische kampioenschappen.


De eerste internationale wedstrijd die gehouden wordt op de Sanki Sliding Center,  zal de negende en laatste etappe van de World Cup in februari zijn. We zijn er nu met het herenteam (2 en 4-mans) en damesteam (2-mans) voor een trainingsstage.
Het is hier tussen de 12 en de 20 graden, dus van een winterspelengevoel is nog geen sprake. De beveiliging is streng en lijkt erg veel op de oude James Bond films; autoriteit is hier zeker een serieus begrip.
Na de Spelen is het de bedoeling dat dit plaatsje een wintersportgebied wordt voor de Russen.
De Spelen van Sochi 2014 beginnen op 7 februari 2014.
 

« Naar overzicht