Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

FITKIDS

Fitkids is een beweegprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Bij Fitkids is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken.

  • Klik op het logo voor de website van stichting FITKIDS

Doel

Het hoofddoel van Fitkids is kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te leren. Bij Fitkids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Daarnaast wordt bij Fitkids het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit, bijvoorbeeld in clubverband.

Programma

Het programma bestaat uit fitness en bewegen in spelvorm. Op deze manier wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen. Daarnaast proberen we de motorische ontwikkeling verder te stimuleren. Voorop staat natuurlijk plezier en ontspanning.

Voor wie?

6-18 jaar
Fitkids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De samenstelling van de groepen is met opzet heel divers, van kinderen met astma, diabetes, afwijkingen aan de wervelkolom, neuromusculaire aandoeningen, cerebrale parese, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma tot kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen.

4-6 jaar
In de loop van de jaren is er steeds meer vraag gekomen naar een groep voor kinderen jonger dan 6 jaar, waarvoor het Fitkids programma ook geschikt zou kunnen zijn. Daarom zijn we sinds oktober 2011 begonnen met een groep van 4-6 jarigen: MINI FITKIDS.

Aanmelding

Wanneer u denkt dat FITKIDS geschikt is voor uw kind dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier of via: 0513-627165.