Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Gezondheidsmanagement voor bedrijven

Geplaatst op 11 november 2016

Een tijdje geleden was ik in de gelukkige omstandigheid om met een 4-Wheel Drive een rondrit te kunnen maken door het Marokkaanse deel van de Sahara. Een eindeloos uitgestrekt landschap van zand, stenen en hier en daar een verdord bosje van wat ooit een struik was geweest. Warm, dat wel, maar een aanrader voor iedereen die kan genieten van de prachtige natuur die onze wereld te bieden heeft.

Intrigerend vond ik tijdens deze rit dat de wielen van 4-Wheel Drive soms als vanzelf hun spoor vonden in het hete Saharazand. Natuurlijk liet onze gids het stuur niet lang z’n eigen koers bepalen, dat zou een doodvonnis zijn in het immens gr ote gebied van de westelijke Sahara dat meer dan zes keer de oppervlakte van Nederland kent. Het stuur in de auto was vanuit dat perspectief onze beste vriend, zonder stuur is het moeilijk koers houden.

Afgelopen week moest ik aan het sturen van de wielen in het Saharazand denken tijdens een gesprek over gezondheidsmanagement en inzetbaarheid bij een landelijke organisatie waar ik op kennismakingsgesprek was. Wanneer je als organisatie geen visie hebt op duurzame inzetbaarheid of gezondheidsmanagement in zijn algemeenheid, dan heb je ook geen stuur nodig. Dat klinkt als een logische, ietwat kort-door-de-bocht stelling. Maar wat als je deze stelling omdraait?

Wanneer je als organisatie een visie hebt ontwikkeld op het gebied van inzetbaarheid van je medewerkers en volgens die visie wilt handelen, dan heb je een koers en dus ook een stuur nodig.
Net als het kunnen beïnvloeden van de richting van de 4-Wheel Drive, met de banden ploegend door het Saharazand en het stuur in je hand.

Vanuit de samenwerking met Informens werkt TIGRA met een dashboard, waarin alle relevante factoren op het gebied van inzetbaarheid zijn verdeeld in drie groepen. De drie groepen zijn leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde risico’s. Op deze items is, met hulp van TNO, een NES score gecreëerd. NES staat voor Net Employability Standard, één getal voor inzetbaarheid!

Vanuit de grote database die inmiddels is opgebouwd, gecombineerd met de landelijk benchmarkcijfers kan de NES-score door organisaties als prestatie indicator worden gebruikt op het gebied van inzetbaarheid. Hiermee wordt dit begrip eindelijk meetbaar!

Door deze NES-scores en de achterliggende data op een overzichtelijke manier bereikbaar te maken en te kunnen filteren op leeftijd, afdeling of functie krijgt het management het stuur in handen.

Mocht je ooit nog met een 4-Wheel Drive door de Sahara gaan rijden, dan zal je gauw genoeg merken hoe belangrijk een stuur is om koers te kunnen houden.

Leo Wijnsma

Directeur TIGRA Beheer

« Naar overzicht