Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Innovatie

TIGRA Fysiotherapie is constant op zoek naar nieuwe wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden. Daarbij ontwikkelt de organisatie zelf ook nieuwe methoden, al dan niet in samenwerking met partners. Zo heeft TIGRA Fysiotherapie bijvoorbeeld een paramedisch hoofdpijnspreekuur ontwikkeld waarbij er een samenwerking is aangegaan met de bonifatius hoofdpijnkliniek in Dokkum. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met hoofdpijnklachten die langer dan 3 maanden bestaan.

De nieuwste apparatuur

Om de kwaliteit en efficiëntie van uw behandeling zo hoog mogelijk te houden investeert Tigra Fysiotherapie regelmatig in nieuwe apparatuur. Als enige praktijk in de regio Heerenveen en omstreken kunt u bij Tigra bijvoorbeeld terecht voor echografie. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van de klacht exact in beeld te brengen. Daarnaast kan echografie worden gebruikt om de voortgang van uw herstel te monitoren. 

  • Klik hier voor meer informatie over flexchair

Flexchair

Om rugklachten te trainen of juist te voorkomen is het goed om de diepe rug- en buikspieren (oftewel core stability) te trainen. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op de juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijn en/of stijfheid in de rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de Flexchair®.

De Flexchair® is een actieve stoel zonder rugleuning en armsteunen waarmee de  diepe rug- en buikspieren kunnen worden getraind. Twee kogelgewrichten laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt hierdoor de mogelijkheid in alle richtingen te kunnen bewegen. Het leuke aan een behandeling met de Flexchair® is dat u op een actieve manier uw diepe buik- en rugspieren traint met visuele ondersteuning van de computer.