Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Kinderbekkentherapie

De  kinderbekkenfysiotherapeut bij TIGRA Fysiotherapie is een bekkenfysiotherapeut die naast de 3-jarige aanvullende opleiding tot bekkentherapeut een additionele opleiding voor kinderen met bekkenbodemproblemen heeft gevolgd.

Het verkeerd gebruiken van de bekkenbodem kan leiden tot klachten als obstipatie, urine- en/of ontlastingsverlies, buikpijn en bedplassen, blaasontstekingen en angst om te plassen en/of poepen. Kinderen kunnen tevens last krijgen van verminderde eetlust en lusteloosheid.
  • Kinderbekkenfysiotherapie

Het zijn klachten die een grote stempel kunnen drukken op het leven van uw kind en mogelijk uw gezin. Kinderen, maar ook vaak hun ouders, schamen zich voor deze klachten en durven er niet of slechts met weinig anderen over te praten. Niet zelden leidt dit tot een isolement van het kind; het durft niet meer naar vriendjes of vriendinnetjes, niet naar een club, niet mee op schoolreis of op kamp. Kinderen voelen zich vaak erg onzeker. Ook veel ouders vragen zich af wat er is misgegaan in de zindelijkheidstraining. 

De kinderbekkenfysiotherapeut kijkt samen met u en uw kind en in samenspraak met de kinderarts, uroloog of huisarts, naar een manier om de problemen op te lossen.
 


Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in of bel: 0513-627165