Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Leefstijlbegeleiding

Gerichte en concrete begeleiding door een beweeg- en leefstijladviseur is voor veel mensen de sleutel naar succes als het gaat om structurele verandering in hun leefstijl.

Een gezonde leefstijl zorgt er o.a. voor dat u zich energiek en vitaal voelt. Dit is voor iedereen van belang en zeker wanneer u gezond ouder wilt worden. Maar wanneer spreken we van een gezonde leefstijl? Een gezonde leefstijl omvat verschillende factoren, de zogenoemde BRAVO-factoren (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning).  Deze factoren zijn van invloed op uw gezondheid.

Leefstijltraject
Middels een leefstijlvragenlijst en testen wordt  in de intake uw huidige gezondheidsgedrag in kaart gebracht. Hierna worden er individuele doelen bepaald en gaat u samen met de leefstijladviseur een actieplan opstellen. Door middel van adviezen, opdrachten en acties wordt u op weg geholpen naar een gezonde leefstijl. De leefstijlbegeleiding richt zich op alle leefstijlfactoren, maar samen met uw leefstijladviseur bepaald u waar de prioriteit ligt.

Aan de hand van uw leefstijldoel(en) en de fase van gedragsverandering waarin u zich bevind wordt  de duur van het traject vastgesteld. Dit loopt uiteen van een aantal sessies tot een traject van negen maanden.  In het leefstijltraject staat duurzame gedragsverandering centraal. Er wordt gezocht naar gezonde leefstijlaanpassingen die u voor altijd vast kunt houden en welke u op den duur als vanzelfsprekend zult zien.

Leefstijlcheck
Naast leefstijlbegeleiding is het ook mogelijk om bij TIGRA een gezondheidscheck te doen. De gezondheidscheck bestaat uit twee sessies, een intake en een adviesgesprek.

Zoekt u ook naar de sleutel tot succes in uw leefstijl? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen met 0513 627165.