Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

'Let's use common sense' Jan hospes

Geplaatst op 8 november 2016


Goh, wat was het wat met Nemanja Gudelj afgelopen weekend, hè. De Servische Nederlander weigerde om wissel te staan bij Ajax. Mentaal te zwaar, zo luidde z’n verklaring. 450.000 euro op je bankrekening gestort krijgen maar het niet meer op kunnen brengen om naar een voetbalwedstrijdje te kijken. Die gast, en laat ik het even in duidelijk Nederlands formuleren, is compleet van de pot gerukt! Meteen stemrecht afnemen en nooit meer in een Nederlands clubshirt laten voetballen. Ben ook direct naar boven gelopen en heb het Panini-plaatje van Gudelj uit het verzamelboek van m’n zoon gehaald en heb het op het ruilstapeltje gelegd. Weg met diegast! Ben blij dat Lasse Schöne (prachtige voetballer trouwens) afgelopen zondag de beslissende assist gaf waaruit Klaassen uiteindelijk kon scoren. Kan Gudelj nog even blijven zitten. #karma


Komen we aan bij de verkiezingen in Amerika. Vraagt iemand anders zich ook af hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat van de 319 miljoen inwoners juist deze twee jokers overblijven? Trump spreekt voor zich. Dient geen uitleg. Maar ook Clinton is niet de juiste persoon om dat land te leiden. Moreel kompas is namelijk defect. Clinton, blijkt uit Wikileaks-documenten, heeft als minister van Buitenlandse Zaken gewoon wapenhandel en handel gedreven met regimes uit Saoedi Arabië en Qatar. Regimes die verantwoordelijk zijn voor het financieren van ISIS. Sick! En daar, uit die twee personen, mogen de Amerikanen dinsdag 8 november kiezen. Mensen, we’re screwed!  En dat is nog zacht uitgedrukt, denk ik. Regelmatig droom ik van Martin Luther King die een grote menigte toespreekt: People, let’s use common sense and love eachother! Maar daarvoor is het in Amerika al te laat, ben ik bang. 
 

Ook in Nederland vergeten we soms het gezonde verstand te laten zegenvieren. Concludeerde laatst namelijk wat grappigs. Op één van de drie schoolpleinen staat wel zo’n buiten-tafeltennistafel. U kent het wel, zo’n robuuste, hufterprooftafeltennistafel. Kneiter duur die krengen. Maar ik vroeg me meteen af: waarom staan die tafels eigenlijk buiten? Want op hoeveel dagen kun je nou daadwerkelijk buiten tafeltennissen? Bijna nooit, toch? Tafeltennissen kan alleen maar opwindkracht 0-dagen. En die dagen vinden voornamelijk plaats in, juist: de zomervakantie! Heb even uitgezocht hoeveel scholen (basis- en voortgezet) er ongeveer zijn in Nederland: 7446. Delen door drie. Wordt het rekensommetje: 2482 x €1750.- = €4.343.500,-. Prima bedragje, lijkt me. Kunnen veel mensen zorg voor krijgen in ieder geval. Rijst bij mij meteen de vraag trouwens of Gudelj voor dat bedrag wél naar het stadion wil komen om een voetbalwedstrijdje te kijken. Maar dat zal wel niet. De arme sloeber.

PS Heb voor het tafeltennisprobleem trouwens al een oplossing gevonden. Check onderstaand filmpje! Word je vrolijk van!

https://youtu.be/_iRgket9s9M

 

« Naar overzicht