Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Manueel therapeut bij musicals Joop van den Ende

Geplaatst op 2 oktober 2014

Vanaf aanstaande donderdagmiddag zal onze collega Bernard Manje starten met het werken voor de nieuwe musical “Moeder ik wil bij de revue.” Sinds ruim 3 jaar werkt Bernard ook als manueel therapeut voor Joop van den Ende Theaterproducties / Stage Entertainment. Hij is daar mede verantwoordelijk voor de behandeling van de cast, musici en de (technische crew) met een 5-tal therapeuten.

Momenteel is hij werkzaam voor War Horse en donderdag start hij dus ook als manueel therapeut bij  “Moeder ik wil bij de revue”  met onder andere Simone Kleinsma en Jon van Eerd. In het verleden heeft hij voor onder andere Mary Poppins, We Will Rock You, Wicked, Saturday Night Fever, Sister Act en de Jersey Boys gewerkt.

Bernard: “Kleine klachten kunnen al grote invloed hebben op de totale bewegelijkheid van een danser, acteur of muzikant. De puppeteers van War Horse moeten veel repeterende bewegingen maken om de paarden te laten bewegen. De kans op blessures is daardoor groter. Door vroegtijdige analyse van deze kleine klachten leer je ook veel over het ontstaan van blessures, waardoor we grotere blessures kunnen voorkomen. Het werken in een theater is voor de spelers topsport. Zij staan 6 keer per week op een podium en moeten voorstelling na voorstelling een hoge prestatie leveren. Voor mij is het een drukke, maar erg leuke en uitdagende afwisseling naast het werken in de praktijk. Ik ben ook regelmatig in het weekeinde aan het werk en leer zeker inspirerende mensen kennen. Soms maken we ook gebruik van het multidisciplinaire werken van TIGRA Heerenveen. Wanneer klachten complexer zijn en je de hulp nodig hebt van bijvoorbeeld een bekkenfysiotherapeut of een stabiliteitstrainer, reizen de spelers richting Heerenveen voor een onderzoek of behandeling”.

« Naar overzicht