Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Manuele therapie

De opleiding tot Master Manueel Therapeut (MMT) is een specialisatie van 3 jaar bovenop de reguliere fysiotherapie opleiding en geeft extra kennis op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden.  

Manuele therapie wordt toegepast bij problemen in de functie van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
 
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in of bel: 0513-627165