Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Nieuwe medewerker (fysiotherapeut)

Geplaatst op 3 oktober 2016

Mijn naam is Tjeerd Tjeerdsma en vandaag ben ik begonnen met werken bij Tigra Heerenveen. Ik zal in het kort vertellen hoe ik bij Tigra Heerenveen terecht ben gekomen en wat mij drijft als fysiotherapeut.

Van jongs af aan ben ik actief geweest in het judo en op 17 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Heerenveen om daar deel uit te maken van het fulltime topsportprogramma, dat via het ‘CTO’ (Centrum voor Topsport en Onderwijs) en  ‘TSN’ (Topsport Steunpunt Noord) mogelijk werd gemaakt. Ik heb het topsportprogramma met mijn studie fysiotherapie op de Hanzehogeschool in Groningen goed kunnen combineren. Na de studie ben ik aan het werk gegaan op een praktijk in IJlst en ben ik nog steeds woonachtig in Heerenveen.

Na twee jaar werk en sport en een aantal mooie resultaten, heb ik vorig jaar de keuze gemaakt te stoppen met judo. Mede omdat ik mij wilde specialiseren tot Manueel Therapeut in Amersfoort op de SOMT. Daar ben ik nu begonnen aan het tweede studiejaar. Samen met Gerard Broekema oefenen wij regelmatig op de locatie Roerdomplaan. Sommigen van jullie zullen mij daarom wel eens gezien hebben.

Door mijn affiniteit met topsport wil ik graag als fysiotherapeut een link houden met de sportwereld. Begin van dit jaar heb ik via Tigra Heerenveen de kans gekregen om de fysiotherapeutische begeleiding van de judoploeg op donderdag avond te verzorgen. Hier ben ik aanwezig vlak voor de training en tijdens de training op de judomat (revalidatie). En nu mag ik bij Tigra Heerenveen aan de slag en zal ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut voortzetten.

« Naar overzicht