Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Oedeemfysiotherapie

Een oedeemfysiotherapeut is een algemeen fysiotherapeut die zich in een aanvullende opleiding heeft gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die te maken hebben met oedeem.

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Het ontstaat vaak geleidelijk maar kan een chronisch karakter krijgen. Lymfoedeem kan aangeboren of verworven zijn. Hierbij kunt u denken aan armlymfoedeem na een borstoperatie met een okselklierverwijdering of een beenlymfoedeem na een gynaecologische operatie.

Oedeem kan zich ook voordoen in andere lichaamsdelen en kan ook het gevolg zijn van veneus oedeem of een combinatie van beide. Diagnostiek is belangrijk om de aard van het oedeem vast te kunnen stellen. Na behandeling middels radiotherapie en/of chemotherapie is de kans groter op het ontwikkelen van oedeem. De klachten die kunnen ontstaan zijn: pijn, vermoeidheid, gespannen en zwaar gevoel, zwelling, beperkingen in bewegingen en beperkingen in dagelijks functioneren.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in of bel: 0513-627165