Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Redcord biedt verbetering bij voormalig NK Turnster Milou Bosscher

Geplaatst op 22 februari 2017

Milou Bosscher (14) voormalig turntalent belandde op haar nek tijdens het NK Trampolinespringen in 2015 en werd met een dwarslaesie opgenomen in het ziekenhuis. Sinds 14 juli 2016 komt Milou wekelijks bij TIGRA Heerenveen voor haar Redcord behandelingen.

Artsen vertelden dat Milou nooit meer iets zou kunnen, maar Milou is vastbesloten dat ze weer kan bewegen! Een aantal maanden na het ongeluk kwam Milou haar turntrainster met idee om Redcord therapie bij TIGRA Heerenveen te proberen. De klik met therapeut Aernout was er gelijk! Beiden regelmatig in Sportstad Heerenveen te vinden, de één voor training (Milou) en de ander voor behandelingen (Aernout), zorgde gelijk voor een klik die voor moed zorgde bij Milou. 

Redcord biedt verbetering
Met behulp van onder andere de Redcord sessies ziet Milou langzaamaan verbeteringen. Het gebruik van de armen is sterk verbeterd en ook de nekproblemen zijn verminderd. Het Redcord systeem activeert gericht spieren in het lichaam, waardoor schommelingen ontstaan. Door de schommelingen maakt het lichaam corrigerende bewegingen om in balans te blijven. Hierdoor ontstaan spierspanningen, wat veel van de spieren vraagt en deze tevens corrigeert.  

Stichting Milou
Veel behandelingen en therapieën die Milou helpen bij haar lichamelijke verbeteringen worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Haar vader en opa richtten daarom Stichting Milou op. Vanuit deze stichting worden andere therapieën vergoed, hulpmiddelen gezocht die Milou in het dagelijks leven ondersteunen, maar ook praktische middelen zoals een lichte computer die Milou zelf kan tillen aangeschaft. Ook al helpen de huidige behandelingen en therapieën Milou vooruit, ze blijft zoeken naar nog meer mogelijkheden die haar kunnen helpen! Als u haar daarbij wil helpen, steun dan de stichting. Kijk voor meer informatie op www.stichtingmilou.nl.

Redcord therapie
Redcord is een behandelmethode om spieren te stimuleren die overbelast zijn of door compensatie strategieën van het lichaam inactief zijn geraakt. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, instabiele koorden en touwen om de ‘slapende spieren’ op te wekken. Door gecontroleerde, verantwoorde vibraties toe te dienen aan de touwen worden er extra impulsen veroorzaakt waardoor spieren en spierspanningen worden geactiveerd. Het op het juiste moment activeren van spieren en spierspanningen in één behandeling kan het bewegingspatroon van de patiënt al sterk verbeteren.

Geloof en een hoop liefde
De Redcord therapie helpt Milou en ook anderen patiënten bij het revalidatieproces. KRO Kruispunt maakte in maart 2016 een documentaire ‘Vechten voor hoop’, waar onder andere Milou en haar familie aan het woord kwamen. EO besloot om opnieuw een uitzending te maken in het programma 'Geloof en een hoop liefde'. In deze documentaire wordt opnieuw Milou haar revalidatietraject in beeld gebracht. Zo kwamen de documentairemakers ook mee naar TIGRA Fysiotherapie om de Redcord behandeling in beeld te brengen. U kunt de gehele uitzending hier terugkijken.

Heeft u vragen over Redcord als behandelmethode? Neem gerust contact met ons op!

« Naar overzicht