Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

Testdag A-selectie SC Heerenveen

Geplaatst op 11 juli 2013

Maandag 9 juli was weer de jaarlijkse testdag voor de A-selectie van sc Heerenveen. Aspecten als kracht, coördinatie, snelheid en conditie worden dan voor iedere speler individueel in kaart gebracht.

TIGRA Fysiotherapie is al zo'n 35 jaar partner van Sc Heerenveen. Ieder jaar neemt TIGRA de individuele krachttesten voor haar rekening.

Biodex

Deze testen worden onder andere uitgevoerd op de 'Biodex'. Dit apparaat geeft inzicht in eventuele verschillen in kracht en krachtuithoudingsvermogen van het linker- en rechterbeen. Daarnaast geeft de meting als nulmeting een mogelijkheid om bij blessures het revalidatie proces te monitoren. De medische staf en speler weten dan precies waar de individuele speler naartoe moet werken tijdens de revalidatie.

De 'Biodex' wordt door TIGRA zo ook regelmatig ingezet bij patiënten die revalideren na blessures of operaties aan de knie of schouder. 

Op de foto: Marcel Huitema (Fysiotherapeut en revalidatie-/hersteltrainer van TIGRA Fysiotherapie) test bij keeper Brian Vandenbussche van Sc Heerenveen.
« Naar overzicht