Voor zorg, gezondheid en prestatie
0513 62 71 65

TIGRA Fysiotherapie actief op European Youth Olympic Festival

Geplaatst op 22 juli 2013

Met een zilveren medaille op de balk toestelfinale, een 8e plek op de meerkampfinale individueel voor de heren en een 9de plek (van de 28!) op de landenfinale voor zowel dames als heren turnen kunnen de toptalenten en begeleiding terugkijken op een geslaagd toernooi in Utrecht. De fysiotherapeutische begeleiding werd verzorgd door Rien Vianen van TIGRA Fysiotherapie.

EYOF

Het EYOF is het European Youth Olympic Festival: een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters uit heel Europa. In negen verschillende Olympische disciplines gaan jonge sporters (13 tot en met 18 jaar) voor het goud. Het EYOF is een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen. Zo worden de sporters net als op de Spelen gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.

De negen Olympische sporten die samen het EYOF vormen zijn: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. Voor alle sporten gelden de regels en eisen zoals die zijn vastgesteld door de internationale bonden. 

« Naar overzicht