Beweegprogramma COPD

Mensen met COPD worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse dingen. Als die bewegingen al een hele opgave zijn, staat je hoofd al helemaal niet naar extra bewegen. En zo worden mensen steeds benauwder, gaan ze nog minder bewegen en kunnen ze steeds minder. Een beweegprogramma op maat kan mensen met COPD helpen. Je doorloopt het programma samen met een fysiotherapeut/instructeur, tijdens het programma werk je samen om gezond en verantwoord te bewegen. Wat levert het beweegprogramma je op? Minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en verantwoord bewegen!

Medische fitness

Het programma

Het beweegprogramma heeft als doel leren om dagelijks te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van de gezondheid.

Na de intake en een aantal testen kunnen we het beweegprogramma op maat aanbieden. De testen laten zien wat je huidige conditie is en welke bewegingen je kan maken. Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut een soortgelijke test afnemen en de resultaten en de voortgang bespreken. In 12 weken doorloop je een schema waarbij de belasting geleidelijk wordt opgebouwd. Daarna train je individueel nog drie maanden door bij voorkeur via de medische fitness (op deze manier blijf je in beeld bij de vertrouwde sportinstructeur). Na 24 weken neemt de fysiotherapeut een eindtest af.

Vergoeding & Verwijzing

Het programma wordt grotendeels vergoed door De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis Achmea. Voor de start van het programma wordt hier samen naar gekeken. Voor deelname aan het beweegprogramma is een verwijzing vanuit de huisarts, bedrijfsarts (bij werk gerelateerde problemen) of behandelend specialist noodzakelijk.

Wil je een afspraak maken voor een intake met onze fysiotherapeut? Vul het onderstaande formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken