Beweegprogramma Fibromyalgie

Fibromyalgie kan grote invloed hebben op je functioneren. Voor mensen met deze aandoening bieden wij het beweegprogramma aan. Al lijkt bewegen soms onmogelijk, veel mensen met fibromyalgie blijken na enige tijd toch baat bij beweging te hebben. Met hulp en ondersteuning van een fysiotherapeut/instructeur bestrijd je de effecten van fibromyalgie, voor een zo aangenaam mogelijk leven. Fibromyalgie is grillig. Klachten als pijn, slapeloosheid en vermoeidheid verschillen van dag tot dag. Met dit programma leer je zo goed mogelijk omgaan en functioneren met fibromyalgie.

Het programma

Het programma is erop gericht je te laten zien wat je allemaal wel kunt. Met dit rustig en verantwoord opgebouwde programma breng je functioneren op een hoger peil. Het beweegprogramma bestaat uit een informatief deel en een trainingsdeel.

Intake

Voordat je begint aan het programma vindt een intake plaats met de fysiotherapeut waarbij alle relevante medische gegevens worden geïnventariseerd. Daarnaast worden er een aantal fitheidtesten gedaan. Op deze manier krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van de dagelijkse beperkingen en de mate van de klachten. Aan de hand van deze intake, bepaalt de fysiotherapeut in overleg de individuele trainingsdoelen.

Het trainingsdeel

Het trainingsdeel, onder begeleiding van de sportinstructeur, bestaat uit twee keer per week een uur trainen en duurt drie maanden. Halverwege (week 7) en aan het eind van het programma (week 12) wordt u opnieuw getest en vindt een evaluatie plaats. Daarna train je individueel nog drie maanden door bij voorkeur via de medische fitness (op deze manier blijf je in beeld bij de vertrouwde sportinstructeur). Na 24 weken neemt de fysiotherapeut een eindtest af.

Medische fitness

Vergoeding & verwijzing

Het programma wordt grotendeels vergoed door De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis Achmea. Voor de start van het programma wordt hier samen naar gekeken. Voor deelname aan het beweegprogramma is een verwijzing vanuit de huisarts, bedrijfsarts (bij werk gerelateerde problemen) of behandelend specialist noodzakelijk.

Wil je een afspraak maken voor een intake met onze fysiotherapeut? Vul het onderstaande formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken