Biofeedback therapie

Maak direct een afspraak!

Biofeedback

Heb jij regelmatig last van stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, slaapproblemen, spanningshoofdpijn, maag-darmproblemen, psychische problemen, nek-schouderklachten of chronische pijn? Dit zijn klachten die ontstaan als er verstoring is in de balans van ons lichaam. Door middel van biofeedback metingen kunnen wij op specifieke lichaamssignalen zoals huidvochtigheid, handtemperatuur, ademhaling, hartslag en spierspanning meten hoe de balans in jouw lichaam is.

Biofeedback meting

Tijdens het maken van een biofeedback meting wordt er vooral gekeken naar de balans tussen jouw stressreactie en ontspanningsreactie. Er wordt gemeten hoe deze signalen bij jou reageren in normale rust, tijdens stress en tijdens bewuste ontspanning. Aan de hand van deze gegevens wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit biofeedback training en/of ademhalings- en ontspanningstechnieken zonder biofeedback.

Door het onbewuste en bewuste proces in je lichaam te leren beheersen kom je weer in balans. Je leert jouw lichaamssignalen te herkennen in zowel rust als stresssituaties. Vervolgens ga je aan de slag met oefeningen. Als je jouw stresspatroon leert herkennen kun je trainen om deze signalen onder controle te krijgen en te gaan beïnvloeden. Daarmee zullen je klachten verminderen en kun je die in de toekomst zelf voorkomen!

Vergoeding

Biofeedback metingen of trainingen kunnen ingezet worden als onderdeel van de reguliere behandelingen van psychosomatische fysiotherapie. Bij interesse kun je dan ook via de normale weg een afspraak maken bij onze psychosomatische fysiotherapeute.

Door het onderstaande formulier in te vullen kun je direct een aanvraag voor een afspraak indienen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen met een voorstel voor een afspraak met onze Biofeedback therapeut. 

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken