Corona Fysiotherapie en Revalidatie

Coronavirus (COVID-19) – Fysiotherapie en revalidatie

Corona & fysiotherapie – Bent u besmet geweest met het Coronavirus maar wil het herstel maar niet vlotten en/of bent u herstellende van ziekenhuis of Intensive Care opname (IC)? Bij TIGRA Fysiotherapie kunt u revalideren en door een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten behandeld worden.

Klachten door het coronavirus na ziekenhuisopname

Gehospitaliseerde patiënten met het Coronavirus (COVID-19) ondervinden wisselende klachten, met name respiratoire problematiek, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

Corona en langdurige klachten (long-COVID)
Daarnaast is bekend dat na een zeer ingrijpende opname als een IC-opname langdurig klachten kunnen blijven bestaan. Dit fenomeen wordt wel het PICS (Post Intensive Care Syndroom) syndroom genoemden wordt gekenmerkt door lichamelijke, cognitieve (kennis opnemen en verwerken, denken, geheugen, praten) en psychische problemen (angst, depressie, post-traumatisch stress syndroom) en een verminderde kwaliteit van leven.

Aanhoudende klachten bij een milder ziektebeeld

Inmiddels is bekend dat er een grote groep mensen (ex-coronapatiënten) is die ook zonder ziekenhuisopname lang aanhoudende klachten vertonen. Nadat de acute klachten voorbij zijn, ervaren deze mensen nog weken of soms maanden een sterk verlaagde belastbaarheid vergelijkbaar met de mensen die wel opgenomen zijn geweest in een ziekenhuis. Met name vermoeidheid, kortademigheid, een lage inspanningstolerantie en cognitieve klachten blijven aanwezig.

 

Op basis van de kennis en ervaring die we inmiddels hebben is ons protocol steeds meer aangepast zodat wij iedere keer zorg op maat kunnen bieden. Ons behandeltraject richt zich op wat het beste voor de patiënt werkt. We zien dat iedere patiënt net weer iets anders is dan de vorige. Dit vraagt dus om een persoonlijke aanpak en constante dialoog met de patiënt om er goed achter te komen wat wel en niet werkt. Met goede feedback van de patiënt en de juiste kennis van de therapeut om daarop in te spelen zorgt ervoor dat iedere patiënt weer stukje bij beetje zichzelf wordt.

Lees de ervaringen van onze cliënten.

Ons artikel in RondOm Heerenveen


Fysiotherapie is belangrijk bij herstel (ex-)patiënten met het coronavirus

Binnen TIGRA Fysiotherapie Heerenveen hebben wij de expertise en inmiddels ook de nodige ervaring in huis om een compleet corona revalidatietraject te bieden. Hierin wordt nauw samengewerkt door onze fysiotherapeuten met expertise op het gebied van:

Zodoende kunnen we bij TIGRA Fysiotherapie voor iedereen een programma op maat maken.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken voor een intake met onze fysiotherapeut? Vul het onderstaande formulier in of bel: 0513 – 627 165.

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialisten

Neeltje
Neeltje Ferwerda
Fysiotherapeut

Els
Els Bijlsma
Fysiotherapeut Psychosomatiek

Thom
Thom Kruyt
Fysiotherapeut Geriatrie

Sieta
Sieta Anema
Algemeen Fysiotherapeut

Tessa
Tessa Boersma – van der Wal
Algemeen Fysiotherapeut

Famke
Famke Schuurman
Algemeen Fysiotherapeut

Dorothea
Dorothea Dijkstra
Oedeem Fysiotherapeut

Sjirk
Sjirk Hofstra
Algemeen Fysiotherapeut

Arjan
Arjan Siebers
Algemeen Fysiotherapeut

 

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken