Corona Fysiotherapie en Revalidatie

Coronavirus (COVID-19) – Fysiotherapie en revalidatie

Corona & fysio – Heeft u klachten door het coronavirus (COVID-19) en/of bent u herstellende nadat u op de Intensive Care (IC) heeft gelegen? Bij TIGRA Fysiotherapie kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

Klachten door het coronavirus

Ongeveer 20% van de patiënten met het Coronavirus (COVID-19) heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij respectievelijk ziekenhuisopname of een Intensive Care (IC) opname noodzakelijk is (RIVM, 2020). Gehospitaliseerde patiënten met het Coronavirus ondervinden wisselende klachten, met name respiratoire problematiek, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

Veel voorkomende klachten na ontslag uit het ziekenhuis zijn:

  • Pijn
  • Spierzwakte
  • Angst- en stemmingsklachten
  • Cognitieve stoornissen
    – (plannen, organiseren, denken, etc.)

Patiënten die met het coronavirus COVID-19 opgenomen zijn geweest zullen een grotendeels vergelijkbaar klinisch beeld vertonen als reguliere patiënten ​die op de IC hebben gelegen. Het is bekend dat er na zo’n ingrijpende opname langdurig klachten kunnen blijven bestaan. Dit fenomeen wordt wel het PICS (Post Intensive Care Syndroom) syndroom genoemd. Echter zullen longproblemen en psychologische problematiek naar verwachting een grotere rol spelen binnen de COVID- 19 groep.

Fysiotherapie is belangrijk bij herstel patiënten met het coronavirus

Binnen TIGRA Fysiotherapie Heerenveen hebben wij de expertise in huis om een compleet revalidatietraject te bieden. Hierin wordt nauw samengewerkt door onze fysiotherapeuten met expertise op het gebied van:

Zodoende kunnen we voor iedereen een programma op maat maken.

Wil je een afspraak maken voor een intake met onze fysiotherapeut? Vul het onderstaande formulier in of bel: 0513 – 627 165.

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialisten

Neeltje
Neeltje Ferwerda
Fysiotherapeut

Els
Els Bijlsma
Fysiotherapeut Psychosomatiek

Thom
Thom Kruyt
Geriatrisch Fysiotherapeut

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP