4-daagse cursus Balans & Stabiliteit

4-daagse Cursus Balans en Stabiliteit

De onderscheidende 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je direct nieuwe inzichten en technieken om patiënten met MCI (Motor Control Impairment) te testen en te behandelen.

Voor wie?
Voor elke fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en oefentherapeut.
De onderscheidende 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je direct nieuwe inzichten en technieken om patiënten met MCI (Motor Control Impairment) te testen en te behandelen.

Behandeldoel = breintraining
Het zoeken naar MCI oftewel verkeerd aangeleerde motorpatronen/compensatie of tekort aan juiste patronen. Het maakt veel onbegrepen klachten begrijpelijk (o.a. somatoforme stoornissen). Je leert in deze cursus patiënten te behandelen middels goed doorontwikkelde oefentherapie. Je leert technieken die je aan je patiënten mee kunt geven om aan zichzelf te werken. Hiermee kunnen patiënten zelf verkeerde patronen afleren en leren ze juist meer gebruik te maken van hun zwakke schakels. Vooral bij patiënten met chronische pijn en onbegrepen klachten (SOLK) zijn dit goede handvatten.

Dit geldt ook voor de sporter met persisterende en recidiverende blessures. Hierbij krijgen we ook gelijk een beter beeld van de mentale en maatschappelijke status van de patiënt. Een handige therapeutische toevoeging zonder op de stoel van de psycholoog te gaan zitten. Binnen de balans en stabiliteitstraining wordt het gehele SCEGS-model uitgewerkt; somatisch / cognitief / emotioneel / gedrag / sociaal.

Swissbal
Het werken met de Swissbal is een zeer goed hulpmiddel om tot neuro-activatie te komen. We trainen hiermee het brein zonder zware belasting van spieren en gewrichten. Spelenderwijs leert de patiënt te werken met zijn of haar mogelijkheden. Deze Swiss oefenbal zit daarom bij de cursusprijs in.

Aantal punten
Er zijn 43 punten toegekend door de accreditatiecommissie van het KNGF voor de registers algemene fysiotherapie, bekken-fysiotherapie, sport-fysiotherapie. Ook voor de oefentherapeuten zijn punten toegekend (ADAP). Accreditatie Stichting Keurmerk Fysiotherapie SKF 35 punten (BIG). 

Kosten
€ 912,25 inclusief BTW, literatuur, Swissbal en lunches

4-daagse Cursus Balans en Stabiliteitstraining
Heerenveen; nader te bepalen

Veghel; nader te bepalen

Aantal contacturen
28 + 15 uren zelfstudie. Houdt ook rekening met eigen oefentijd.

Aantal deelnemers
10-18

Docent
Chris Groothoff

Toetsing
Geen

Waar
De 4-daagse cursus wordt gegeven bij TIGRA Fysiotherapie in Heerenveen (mits anders aangegeven). Met een groepje op een andere locatie is ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bewezen effectief

De balans en stabiliteitstraining is voor een brede patiëntengroep toepasbaar. Van kinderfysiotherapie tot geriatrie, man en vrouw met chronische of acute problematiek. De basisvisie komt overeen. De balans- en stabiliteitsoefeningen die in de cursus worden behandeld, hebben hun waarde bewezen bij het diagnosticeren van zogenoemde sturingsproblemen en het herleren van de juiste bewegingsmogelijkheden in het lichaam. Deze methode onderscheidt zich van de reguliere stabiliteitstraining die in sommige gevallen juist blessures in de hand werkt! Lees meer over stabiliteitstraining volgens het balansconcept van Chris Groothoff.

Breng learnings direct in de praktijk

In deze cursus leer je nieuwe inzichten en technieken om de Swissbal in te zetten bij behandelingen. De learnings worden direct toegepast in de praktijk, je gaat ook zelf aan de slag met de oefeningen! Iedere cursusdag heeft een nieuw thema:

  • Dag 1: Balanceren, sturen en afstemmen
  • Dag 2: De veerkracht van het lichaam
  • Dag 3: Waarnemen en behandelen; bekkengordel
  • Dag 4: Waarnemen en behandelen; onderste en bovenste extremiteit

Leerdoelen en cursusinformatie balans en stabiliteitstraining

Verdiepingsdag Uitgesteld tot nader bericht of op aanvraag.

Na het voltooien van deze vierdaagse cursus is het mogelijk een Verdiepingsdag Balans & Stabiliteit te volgen. Deze is geaccrediteerd met 7 punten. Meer informatie vind je hier. Algemene voorwaarden Meld je direct aan voor de verdiepingsdag of bel 0513 – 627 165.

Aanmeldformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken