4-daagse cursus Balans & Stabiliteit

Schrijf je direct in!

4-daagse Cursus Balans en Stabiliteit

Cursus

Voor wie?
Voor elke fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en oefentherapeut. De onderscheidende 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je direct nieuwe inzichten en technieken om patiënten met Motor Control Impairment te testen en te behandelen.

Behandeldoel = breintraining
Het zoeken naar MCI (verkeerd aangeleerde motorpatronen/compensatie of tekort aan juiste patronen) maakt veel onbegrepen klachten begrijpelijk (o.a. somatoforme stoornissen). Het behandelen middels goed doorontwikkelde oefentherapie zoals in de cursus wordt aangeleerd, geeft patiënten met chronische pijn en onbegrepen klachten (SOLK) handvatten om aan zichzelf te werken: afleren van verkeerde patronen en aanleren van zwakke schakels. Dit geldt ook voor de sporter met persisterende en recidiverende blessures. Dat hierbij ook de mentale en maatschappelijke status van de patiënt in beeld wordt gebracht, is een welkome therapeutische toevoeging zonder op de stoel van de psycholoog te gaan zitten. Binnen de balans en stabiliteitstraining wordt het gehele SCEGS-model uitgewerkt; somatisch / cognitief / emotioneel / gedrag / sociaal.

Swissbal
Het werken met de Swissbal is een zeer doelmatig hulpmiddel om tot neuro-activatie te komen: we oefenen het brein zonder zware belasting van spieren en gewrichten. Spelenderwijs leeft de patiënt te werken met zijn of haar mogelijkheden. Een oefenbal hoort daarom ook bij de cursusprijs.

Aantal punten
Er zijn 43 punten toegekend door de accreditatiecommissie van het KNGF voor de registers algemene fysiotherapie, bekken-fysiotherapie, sport-fysiotherapie. Ook voor de oefentherapeuten is 43 punten toegekend (ADAP).

Kosten
€890,00 inclusief BTW, literatuur, Swissbal en lunches

4-daagse Cursus Balans en Stabiliteitstraining
3 april, 17 april, 8 mei, 12 juni 2019 (VOL)
15 mei, 29 mei, 19 juni, 10 juli 2019
4 september, 18 september, 2 oktober, 30 oktober 2019

Aantal contacturen
28 + 15 uren zelfstudie. Houdt ook rekening met eigen oefentijd.

Aantal deelnemers
10-18

Docent
Chris Groothoff

Toetsing
Geen

Waar
De 4-daagse cursus wordt gegeven in Heerenveen of bij bedrijven incompany in heel Nederland; voor meer informatie klik hier.

Bewezen effectief

De balans en stabiliteitstraining is voor een brede patiëntengroep toepasbaar. Van kinderfysiotherapie tot geriatrie, man en vrouw met chronische of acute problematiek. De basisvisie komt overeen. De balans- en stabiliteitsoefeningen die in de cursus worden behandeld, hebben hun waarde bewezen bij het diagnosticeren van zogenoemde sturingsproblemen en het herleren van de juiste bewegingsmogelijkheden in het lichaam. Deze methode onderscheidt zich van de reguliere stabiliteitstraining die in sommige gevallen juist blessures in de hand werkt! Lees meer over stabiliteitstraining volgens het balansconcept van Chris Groothoff.

Breng learnings direct in de praktijk

In deze cursus leer je nieuwe inzichten en technieken om de Swissbal in te zetten bij behandelingen. De learnings worden direct toegepast in de praktijk, je gaat ook zelf aan de slag met de oefeningen! Iedere cursusdag heeft een nieuw thema:

  • Dag 1: Balanceren, sturen en afstemmen
  • Dag 2: De veerkracht van het lichaam
  • Dag 3: Waarnemen en behandelen; bekkengordel
  • Dag 4: Waarnemen en behandelen; onderste en bovenste extremiteit

Leerdoelen en cursusinformatie balans en stabiliteitstraining    

Verdiepingsdag Na het voltooien van deze vierdaagse cursus is het mogelijk een Verdiepingsdag Balans & Stabiliteit te volgen. Deze is geaccrediteerd met 7 punten. Meer informatie vind je hier. Algemene voorwaarden Meld je direct aan voor de verdiepingsdag of bel 0513 – 627 165.

Aanmeldformulier

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken