De (zomer)vakantie – tijd voor ontspanning – staat voor de deur!

Dit is vaak ook het moment om je gezonde gewoonten te laten gaan.
Een ander dagritme heeft invloed op je leefstijl, klopt! Toch wil je graag tijdens je vakantie en na de vakantie veel energie hebben, op gewicht blijven en je weerstand behouden.

Zonder vaste structuur– blijkt het lastig om op gewicht te blijven of af te vallen – In deze mail vijf TIGRA vakantietips voor je op een rij:

o Houd zoveel mogelijk je gebruikelijke eetpatroon aan. Blijf ontbijten, drink veel water. Eet niet vaker op een dag (Eet niet de hele dag door); je mond en maag zijn erg dankbaar met een paar uur rust.

o Plan je eetmomenten zo goed mogelijk in en maak eetwissels. De ene keer een tomaat, dan komkommer. De ene keer vis, de andere keer kip. Voordeel van eetwissels? Je krijgt verschillende voedingsstoffen binnen en zo verzamelt je lichaam alles wat het nodig heeft.

o Ga goed voorbereid op pad: neem naast broodjes, ook snackgroente, water, gemengde ongezouten noten en fruit mee voor onderweg.

o Plan elke dag een vorm van beweging in, leuk, gezellig en je ziet meteen wat van de omgeving. Dagelijks bewegen zorgt voor energie!

o Als je kiest voor iets lekkers, proef dan echt. We hebben de neiging om snel te eten en vergeten vaak te proeven. Kies je voor iets lekkers, ga ervoor zitten en geniet! Hiermee creëer je bewustwording en leer je kiezen.

Vakantiestress? Je hebt veel moeite gedaan om gezond(er) te worden, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten.
Zonde om dit tijdens de vakantie te laten sloeren! Met deze vakantietips wensen we je een fijne zomer en geniet!

Zorg goed voor jezelf, zomerse groet van ons

 

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken