Ervaringen Corona Fysiotherapie en Revalidatie

Ervaringen fysiotherapie en coronavirus

Lees hier de ervaringen van cliënten over zijn/haar corona revalidatie.

Paulien Verhaar

paulienPaulien Verhaar (schaatster) is sinds eind 2020 bezig met het herstellen van langdurige coronaklachten, ook wel long covid genoemd. (Foto: Neeke Smit)

“Elke keer dat ik weer ging inspannen was het nog te veel en krijg ik een terugval (verhoging, hoofdpijn, extreme vermoeidheid). Op een gegeven moment was boodschappen doen al te veel. Heel moeilijk is het om de goede balans te vinden, maar samen met de fysio en de sportarts gaat dat steeds beter en kan ik sinds een paar weken gelukkig eindelijk zeggen dat het een beetje vooruitgaat met mijn gezondheid!”

paulien

“Ik kan weer enige vorm van inspanning aan zonder een flinke terugval te krijgen, namelijk lichte krachttraining en rustig en kort wandelen of fietsen met veel pauzes. Veel is het in vergelijking met voor corona nog niet, maar er is nu tenminste sprake van een (kronkelende) stijgende lijn dus ik ben blij met deze baby steps en heb er weer vertrouwen in dat ik langzaamaan weer op niveau kan komen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen en probeer nu vooral te genieten van wat ik wel kan. Gelukkig geeft TeamFrysk mij alle tijd om te herstellen en hoop ik natuurlijk snel weer bij de trainingen aan te kunnen sluiten. Geduld is een schone zaak.”

Sonja

sonjaBegin 2020 werd Sonja getroffen door het coronavirus. Daarbij heeft zij klachten gekregen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en last van haar longen. Na 3 maanden thuis te hebben gezeten is Sonja begonnen met een revalidatietraject voor mensen met langdurige klachten na corona.

“Ik voelde me ’s ochtends al niet helemaal lekker, wat hoofdpijn, rare smaak in me mond. En ik was op het werk, wat licht werk aan het doen en het zweet brak me uit. Ik dacht van, nou vanwege corona tijd begin je een beetje na te denken, van o jee. Maar dat zal toch niet.

De slapte is echt heel erg lang gebleven, dat ik met eten niet eens een vork kon optillen. Ik kon niet eens een pen vasthouden, ik kon gewoon helemaal niets, totaal geen kracht. De hoofdpijn bleef ook nog heel erg lang vasthouden, na 2 à 3 weken werd ik benauwd. Toen had ik echt knijpende longen, zere longen, last tussen de schouderbladen.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat er een revalidatie werd opgezet voor mensen met corona en dan met langdurige klachten. Dus dan heb ik gegoogled op; “longfysio Heerenveen” en toen kwam ik bij TIGRA Fysiotherapie terecht.

Met Thom heb ik vooral oefeningen gedaan om te proberen wat spierkracht op te bouwen. En met Els heb ik voornamelijk de ademhalingsoefeningen gedaan. In de zaal doen we dan wat oefeningen om de spierkracht meer op te bouwen. Voelt voor mij heel goed, om dat te doen. We werken er nu naar toe zodat ik weer een paar uurtjes per week aan het werk kan.

Het bevalt mij heel goed hier bij TIGRA, het doet mij heel goed, ook de gesprekken die ik dan met de therapeuten heb. Die mij soms wat remmen of juist aanmoedigen bij bepaalde dingen. Ja dat is wel iets wat ik nodig heb.”

“Ik zou zeker iedereen aanraden die deze klachten heeft om de revalidatie fysiotherapie te volgen. En ook zonder een verwijsbrief van de huisarts kun je bij TIGRA terecht. En mij heeft het in ieder geval heel er goed geholpen tot nu toe. Had ik het niet gedaan, ik denk dat ik dan thuis nog steeds op de bank lag en tot vrij weinig in staat was geweest.”

1 februari 2022

Mevrouw Willy Oord kreeg in mei 2021 Corona en had milde klachten, daarna had ze voornamelijk last van vermoeidheid en krachtverlies in armen en benen.
Ze heeft veel moeten inleveren qua conditie en ook in het dagelijkse leven had ze hier veel last van. Willy werd geattendeerd op het Corona revalidatie traject bij TIGRA Heerenveen.
Via de huisarts kreeg ze een verwijzing om deel te nemen aan het programma.

‘Ik ben in juni gestart met het revalidatietraject. Ik kreeg eerst een intake gesprek en een aantal testen om te kijken hoe mijn conditie en kracht er aan toe was.
Daarna hebben we de start van het programma besproken en de doelen geformuleerd. Dit alles gaf mij een goed gevoel en vertrouwen voor de toekomst.

Samen met Famke Schuurman ben ik aan de slag gegaan. Iedere week was er een terugblik er werd gekeken hoe het met me ging en op basis daarvan werd bepaald welke oefeningen ik moest doen. Stapje voor stapje merkte ik dat het steeds beter lukte om de oefeningen uit te voeren en dat mijn conditie verbeterde.
De betrokkenheid, een luisterend oor en professionele ondersteuning van Famke hielp mij om gemotiveerd te blijven.

Tussentijds werd er geëvalueerd en waar nodig het programma bijgesteld, na 6 maanden revalideren heb ik mijn energie weer terug en kan ik weer heerlijk wandelen.
Ik heb mijn kracht in armen en benen terug en de vermoeidheid is verdwenen.
Ik zou het andere mensen zeker aanraden om gebruik te maken van het Corona revalidatietraject!’

Wil je meer weten over Corona Fysiotherapie en Revalidatie?

Ben je zelf besmet geweest met het Coronavirus maar wil het herstel maar niet vlotten en/of ben je herstellende van ziekenhuis of Intensive Care opname (IC)? Bij TIGRA Fysiotherapie kun je revalideren en door een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten behandeld worden.

Klik hier voor meer informatie

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken