Cesartherapie

Bewegen is vanzelfsprekend en we denken vaak nauwelijks na over hoe we bewegen of onze lichaamshouding is. Onbewust kunnen wij onszelf verkeerde manieren van bewegen aanleren die lichamelijke klachten veroorzaken. Cesartherapie is een houding- en oefentherapie, gericht op het uitzoeken en corrigeren van lichaamshouding en bewegen.

Wanneer gaat u naar een Cesartherapeut?

  • Bij terugkerende (lage) rug- of nekklachten
  • Bij klachten door computer- en bureauwerkzaamheden
  • Bij klachten door verkeerde houding of bewegen
  • Bij scheefstand, gebogen bovenrug of holle onderrug
  • Bij scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom)

Behandeling

Voordat er behandeld kan worden wordt er eerst een intake en onderzoek gedaan om de klachten en de oorzaak van de klachten te onderzoeken. Tijdens de eerste afspraak wordt eerst besproken wat de klachten zijn, wanneer of waarbij de klachten optreden en welke handelingen en houdingen dagelijks van invloed zijn op de cliënt. Vervolgens wordt er tijdens het bewegingsonderzoek gericht gekeken hoe de houding is opgebouwd, staand en zittend van top tot teen. Tijdens het bewegingsonderzoek wordt gekeken naar onregelmatigheden en de onder- en overbelasting van structuren in het bewegingsapparaat. Een cesartherapeut kan op dat moment al ontdekken wat de invloed van bepaalde handelingen of houdingen zijn op de klacht.

Nadat de intake en het onderzoek hebben plaatsgevonden wordt er een behandelplan opgesteld passend bij jouw klachten rekening houdend met de situatie thuis en op het werk. Middels oefentherapie gaat de cesartherapeut samen met de cliënt aan de slag om de klachten te verminderen. Dit wordt gedaan door een combinatie van oefeningen die gericht zijn op mobiliteit, coördinatie en spierkracht.

De oefeningen worden op basis van het vermogen en intensiteit dat uw lichaam aan kan bepaald. We werken zoveel mogelijk ADL-gericht. Dit betekent dat we zoveel mogelijk de dagelijkse patronen van uw dagelijks leven nabootsen. Denk aan uw houding als u zit, werkt, autorijdt, slaapt of bijvoorbeeld staat aan het aanrecht.

Duur behandeling

Een nieuwe correct houding of handeling aanleren kost tijd. Na een aantal wekelijkse behandelsessies vindt er daarom een nacontrole plaats. In de tussentijd oefent u zelfstandig.

Vergoeding & verwijzing

Cesartherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts bij ons door een Cesartherapeut behandeld worden.

Maak direct een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken