Klachten door een verkeerde houding?

Maak een afspraak met onze Cesartherapeut

Cesartherapie

Denk jij wel eens na over hoe je loopt, in de auto zit of de manier waarop je de boodschappen tilt? De meeste bewegingen en houdingen in het dagelijkse leven denken we niet over na. Hierdoor leren we onszelf vaak ook onbewust verkeerde manieren van bewegen aan. Dit kan zorgen voor lichamelijke klachten. Cesartherapie helpt je bij het uitzoeken en corrigeren van je fout aangeleerde lichaamshouding en bewegingen.

WAT IS CESARTHERAPIE?

Cesartherapie helpt bij het voorkomen of behandelen van klachten die komen van een verkeerde houding of bewegingspatroon. Het doel is het laten verdwijnen van de klachten, te verminderen of te voorkomen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie zoals dagelijkse bezigheden, hobby’s, sport, werk, etc.

Cesartherapie is gericht op oefentherapie om je de juiste houdingen en bewegingen aan te leren. Het doel is om het juiste spiergevoel aan te leren en daarmee van je klachten af te komen.

WANNEER CESARTHERAPIE?

Onze Cesartherapeut Susanne kan je helpen bij onderstaande klachten:

  • Terugkerende rug- of nekklachten
  • Klachten door computer- en bureauwerkzaamheden
  • Klachten door een verkeerde houding of beweging
  • Scheefstand, gebogen bovenrug of holle onderrug
  • Bij scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom)

BEHANDELING

Tijdens de eerste afspraak krijg je een aantal vragen over je klachten en de mogelijke oorzaak. Daarnaast doen we een kort onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar je houding in verschillende posities. We kijken hoe jij deze bewegingen uitvoert en of daar bijzonderheden in te zien zijn. Een Cesartherapeut kan hierin al ontdekken wat de invloed van bepaalde bewegingen is op je klacht.

Na de intake en het onderzoek maken we een persoonlijk behandelplan. Doormiddel van oefentherapie gaan we samen aan de slag om je klachten te verminderen. Dit is een combinatie van oefeningen die gericht zijn op mobiliteit, coördinatie en spierkracht.

De oefeningen worden afgestemd op de mogelijkheden van je lichaam en je dagelijkse patronen. We laten in de oefeningen zo veel mogelijk jouw dagelijkse bezigheden terugkomen. Dit zijn bijvoorbeeld houdingen als je zit, autorijdt, slaapt of kookt.

Een nieuwe correct houding of handeling aanleren kost tijd. Na een aantal wekelijkse sessies vindt er daarom een nacontrole plaats. In de tussentijd oefen je zelf verder.

 

VERGOEDING & VERWIJZING

Cesartherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij ons door een Cesartherapeut behandeld worden.

Om direct een afspraak te maken kun je bellen naar 0513 – 627 165. Of vul het onderstaande formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Afspraak maken Cesartherapie

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken