Phystrac-tractieapparaat

Heb je last van een dof, tintelend of pijnlijk gevoel in je duim-, wijs-, middelvinger en deel van je ringvinger? Dan is de kans groot dat je het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) hebt. Meestal wordt geadviseerd te opereren, maar vaak is dat niet nodig! Met de behandelingen van onze Phystrac-tractieapparaat blijkt dat bij 80% van de gevallen een operatie niet meer nodig is.

Wat is het Phystrac-tractieapparaat?

Het Phystrac- tractieapparaat helpt jou zonder operatie van je carpaal tunnel syndroom klachten af! Hoe eerder je met de behandeling begint, hoe sneller je weer pijnvrij kunt functioneren.

Het Phystrac-tractieapparaat maakt gebruik van de zwaartekracht. De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden. De band om de pols is bevestigd aan een gewichtsmechanisme. Zo kan op een gecontroleerde manier en heel gedoseerd trekkracht (tractie) worden gegeven aan de onderarm en pols. Het gevolg van deze beweging is dat de bij CTS betrokken spieren en ligamenten kunnen ontspannen. De druk in de carpaal tunnel neemt af, waardoor de afgeklemde nervus medianus weer ruimte krijgt en de klachten afnemen.

Phystrac kan bij iedereen worden toegepast waarbij het Carpaal Tunnel Syndroom is geconstateerd.

Behandeling

De werkwijze van de Phystrac is simpel en doeltreffend. Het Phystrac apparaat trekt, via een band om de pols aan de onderarm, terwijl de elleboog en onderarm met banden op de juiste plaats worden gehouden. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten en bestaat uit 30 tracties in drie verschillende posities.
Phystrac is een pijnloze behandeling zonder risico’s en bewezen effectief. De behandeling kan gestart worden zodra de eerste teken van CTS zich aandienen. In de meeste gevallen zijn de klachten na 12 behandelingen verdwenen. Er is helaas geen garantie dat de klachten niet meer terugkomen.

Vergoeding & verwijzing

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een Phystrac behandeling vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor je polis of zorgverzekeraar. Je kunt zonder verwijzing van je arts of specialist een afspraak maken.

Wil je een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in of bel met 0513 – 627 165.

Afspraak maken CTS tractie

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken