Dry Needling

Triggerpoints in onze spieren kunnen klachten veroorzaken. Met Dry Needling worden deze triggerpoints behandeld zodat pijnklachten verminderen.

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?

Dry Needling wordt toegepast bij:

  • nekklachten
  • schouderklachten
  • rugpijn
  • pijn aan de arm (tennisarm, CTS, golferselleboog)
  • hoofdpijn (van migraine tot drukachtige hoofdpijnen)
  • kaakpijn
  • pijn in bil en been

Behandeling

Dry Needling is een invasieve behandelmethode waarbij met een dicht naaldje direct in de huid en spier wordt geprikt in de myofasciale triggerpoint(s). Een myofasciale triggerpoint bestaat uit meerdere ‘concentratieknopen’, deze staan in relatie tot het ontstaan van een pijncirkel als het in stand houden van de pijncirkel.

Het inbrengen van naaldjes in de triggerpoints zorgt voor een gunstige biomechanische verandering waardoor pijn verminderd. De meeste cliënten voelen het inbrengen van de naaldjes niet, maar de lokale actie die wordt uitgevoerd roept een zeer korte pijnreactie van ongeveer 1 seconde op. Dit kan het gevoel van een schokje of kramp geven.

Na een dry needling behandeling wordt vaak het gevoel van spierpijn ervaren op de behandelde plek. Dit gevoel kan een aantal uur tot maximaal 2 dagen aanhouden. Afhankelijk van de klachten en het gebied wat wordt behandeld kunt u het advies krijgen om de plek naderhand te koelen of verwarmen, het gebied licht te rekken of activiteiten aan te passen.

Dry needling is pas echt effectief als er een aantal keer is behandeld. De behandeling is gericht op het bewerkstelligen van mechanische en biomechanische veranderingen zonder het gebruik van medicijnen. Hierdoor kost het meer tijd om de pijncirkel te doorbreken.

Vergoeding & verwijzing

Dry Needling wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg u zorgverzekeraar voor meer informatie. U heeft voor dry needling als onderdeel van uw behandelplan geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Maak direct een afspraak om uw klachten aan te pakken. Maak gelijk een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken