Hoofdpijn-spreekuur

Heb je al langer dan 3 maanden hoofdpijnklachten, vaak last van migraine of spanningshoofdpijn? Dan kunnen wij wat voor je betekenen middels ons hoofdpijnspreekuur.

Wat is het hoofdpijnspreekuur? 

Samen met de Bonifatius Hoofdpijn Kliniek in Dokkum hebben wij een wetenschappelijk onderbouwd hoofdpijnspreekuur opgericht.
Tijdens het hoofdpijnspreekuur heb je een consult bij meerdere specialisten; een manueel fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en een Cesartherapeut. Zij zijn gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en kijken samen naar de beste behandelmethode voor jouw klachten.

Wanneer naar het hoofdpijnspreekuur?

  • als je langer dan 3 maanden hoofdpijnklachten hebt;
  • wanneer je vaak migraine of hoofdpijn vanuit de nek ervaart.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor het hoofdpijnspreekuur zijn het beheersen van de Nederlandse taal en dat je ouder bent dan 18 jaar.

Behandeling

Voorafgaand aan het spreekuur krijg je een korte vragenlijst toegestuurd en wordt je gevraagd om een hoofdpijndagboek bij te houden. Dit geeft de therapeuten een indicatie over de mate van klachten en de impact ervan op je dagelijks leven.
Tijdens het hoofdpijnspreekuur word je in een tijdsbestek van 2 uur door de drie genoemde therapeuten gezien waarbij zij middels een gesprek en een onderzoek je klachten zullen beoordelen.
Zij geven uitleg over de klachten (oorzaak, gevolg en mogelijke behandeling) en dan wordt het consult afgesloten.

De manueel therapeut, de psychosomatisch fysiotherapeut en de Cesartherapeut bespreken met elkaar hun bevindingen en stellen aan de hand daarvan een behandelplan op.
Het consult en behandelplan worden in een brief samengevat en deze wordt naar verwijzer, huisarts en naar jou verzonden. In deze brief wordt jou aangegeven welke therapievormen geadviseerd worden om je klachten te verhelpen.

Wat is de rol van de manueel therapeut?
De manueel therapeut onderzoekt of er functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen zijn in de wervelkolom, nek en schouders.

Wat is de rol van de psychosomatische fysiotherapeut?
De psychosomatische fysiotherapeut kijkt naar de balans tussen in- en ontspanning, de belasting die je van jezelf vraagt en de belastbaarheid. Is er een storing in één van deze punten dan kan dit tot hoofdpijnklachten leiden of deze in stand houden.

Wat is de rol van de Cesartherapeut?
De Cesartherapeut onderzoekt je houdings- en bewegingspatronen. Er wordt gekeken naar de houdingen welke in je dagelijks leven veelvuldig voorkomen en wat de invloed (belasting) hiervan is op bijvoorbeeld de nek/schoudergordel of de nekspieren.

Verwijzing en vergoeding

Bij een bezoek aan het hoofdpijnspreekuur wordt een deel van de consulten vergoed uit de aanvullende verzekering. Het niet verzekerde deel wordt bij jouzelf in rekening gebracht.
Verdere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Het is raadzaam om na te gaan of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Wil je meer weten over het hoofdpijnspreekuur? Vul dan het formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken hoofdpijn spreekuur

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken