Hoofdpijn-spreekuur

Heb je al langer dan 3 maanden hoofdpijnklachten, vaak last van migraine of spanningshoofdpijn? Dan helpen wij je graag tijdens ons hoofdpijnspreekuur!

Wat is het hoofdpijnspreekuur? 

Samen met de Bonifatius Hoofdpijn Kliniek in Dokkum hebben wij een wetenschappelijk onderbouwd hoofdpijnspreekuur opgericht. Tijdens het hoofdpijnspreekuur kijken meerdere specialisten zoals een manuele fysiotherapeut, een Cesartherapeut en een Psychosomatische fysiotherapeut naar jouw klachten. Ze zijn gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en kijken samen naar de beste behandelmethode voor jouw klachten.

Wanneer naar het hoofdpijnspreekuur?

Je kunt in aanmerking komen voor het hoofdpijnspreekuur:

  • als langer dan 3 maanden hoofdpijn hebt
  • als je vaak migraine, spierspanningshoofdpijn of hoofdpijn vanuit je nek hebt
  • je ouder dan 18 jaar bent

Daarnaast is het voor het onderzoek noodzakelijk dat je goed de Nederlandse taal beheerst.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak gaan we een vragenlijst invullen om en een goed beeld van je klachten te krijgen. Daarnaast vragen wij je om thuis een hoofdpijndagboek bij te houden.
De eerste afspraak is een lange sessie van 2 uren waarbij verschillend specialisten je klachten beoordelen. Hierbij is een psychosomatische fysiotherapeut, manuele fysiotherapeut en een Cesartherapeut. Na afloop maken we samen een behandelplan en bepalen we welke therapievormen het beste bij jouw klachten passen.

Wat is de rol van de Psychosomatische fysiotherapeut?
Die kijkt naar jouw balans tussen in- en ontspanning, de belasting die je van jezelf vraagt en de belastbaarheid. Is één van deze punten verstoord? Dan gaan we hiermee aan de slag om dit te herstellen en leer je dit weer in balans te krijgen.

Wat is de rol van de Manuele therapeut?
Die gaat gericht aan de slag met eventuele functiestoornissen van gewrichten, spieren en/of zenuwen aan je nek, schouders of wervelkolom. De manuele therapeut gaat ook aan de slag met het verbeteren van je houding als dat nodig is.

Wat is de rol van de Cesartherapeut?
Die gaat gericht bezig met het verbeteren van je houding en een goede kwaliteit van bewegen in je dagelijkse leven.

Verwijzing en vergoeding

Bij een bezoek aan het hoofdpijnspreekuur wordt een deel van de consulten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Het niet verzekerde bedrag wordt bij je in rekening gebracht. Indien het advies van het hoofdpijnteam één of meerdere behandelvormen is, worden de verder behandelingen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer weten over het hoofdpijnspreekuur? Vul dan het formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken hoofdpijn spreekuur

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we weer de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP