Stabiliteitstraining

Heb je vaak last van spanning of een stijf gevoel in je lichaam? Stabiliteitstraining kan helpen om dit gevoel weg te nemen. Een lichaam dat in balans is, is mobieler, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Niet in balans zijn betekent dus niet dat je vaak of snel valt. Je kan wel ‘stabiel’ staan, ook als je niet in balans bent.

Wanneer stabiliteitstraining?

Stabiliteitstraining helpt cliënten met de onderstaande klachten:

  • bij het vaak hebben van een stijf en/of gespannen gevoel in het lichaam
  • bij gebrek aan balans
  • bij rugklachten
  • bij RSI
  • bij fybromyalgie
  • bij bekken- en/of wervelinstabiliteit
  • bij scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom)

Werkwijze

Bij stabiliteitstraining leer je in actieve ontspanning (wiebelige, maar veilige omstandigheden) je lichaam weer in balans te brengen. Dit doen we met behulp van oefeningen met de Swissbal. Dit is een grote, flexibele, lichte bal die helpt bij het vinden van balans. Door middel van verschillende oefeningen leer je jouw lichaam onder controle te krijgen. We focussen ons daarbij vooral op de core van het lichaam; daar ligt de basis van onze balans en het zwaartepunt van ons lichaam.

Je core bestaat uit je rug, romp en buik. Bij de stabiliteitstraining focussen we op de controle over je lichaam waarbij je core een belangrijke functie heeft. Je doet de oefeningen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Je neemt daarbij een actieve ontspannen houding aan. Dit is een houding waarbij de oefeningen niet zwaar moeten aanvoelen. Je moet juist het gevoel hebben dat er zo weinig mogelijk van je spieren gevraagd wordt. Dit kun je het beste trainen in ‘wiebelige’, maar veilige omstandigheden. Die creëren wij met de Swissbal.

Vergoeding & verwijzing

Raadpleeg jouw zorgverzekeraar voor meer informatie over een vergoeding voor stabiliteitstraining. Meestal komt je in aanmerking voor een vergoeding als je een aanvullend pakket hebt. Je kunt ook zonder verwijzing van de huisarts bij ons de stabiliteitstraining volgen.

Maak direct een afspraak voor stabiliteitstraining of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken