OmegaWave Test

Wat is dit voor test?

Dit is een test uitgevoerd door een fysiotherapeut om de balans tussen de belastbaarheid en de belasting van de cliënt te meten.

De OmegaWave is zeer betrouwbaar en is gericht op zowel het fysieke- als het mentale gestel. Door middel van een ECG (hartfilmpje) en EEG (hersengolfmeting) voeren we een nauwkeurige analyse uit, waarbij het automatische zenuwstelsel en centraal zenuwstelsel wordt doorgemeten. Het mooie is dat dit allemaal kan, terwijl je op een bank ligt, dus je hoeft geen inspanning te leveren. Je krijgt wel een borstband om en een elektrode op hand en hoofd, zodat het programma kan meten hoe belastbaar/trainbaar jij bent op dit moment. 

Welke processen meten jullie exact?

 • Het autonome zenuwstelsel, balans tussen het actie-zenuwstelsel en het herstel-zenuwstelsel;
 • De fysieke conditie;
 • Het centrale zenuwstelsel in rust. Hierbij letten we op de hersenactiviteit, het hormoonstelsel, het hart- en longstelsel en het ontgiftingssysteem. Dit heeft allemaal invloed op jouw gezondheid én prestaties.

Voor wie is de OmegaWave Test geschikt?

Deze alternatieve ‘fittest’ is voor iedereen geschikt, want er is geen inspanning vereist. Je hoeft enkel en alleen maar vijf minuten te gaan liggen zonder te bewegen en praten. We maken ondertussen een hartfilmpje (ECG) en een hersengolfmeting (EEG).

In de praktijk voeren we deze meting veelal uit ter ondersteuning van cliënten die moeite hebben met de balans te houden tussen hun belastbaarheid en de belasting die op hen inspeelt, zowel fysiek als mentaal. Ook bij chronische pijn, burn-out en verdenking van overtraining bij sporters wordt de test veel ingezet. Dankzij de test krijg je helder inzicht hoe jouw huidige belastbaarheid/trainbaarheid is op dit moment.

Wat is jullie ervaring met deze testvorm?

Wij zijn via sc Heerenveen in aanraking gekomen met deze vorm van testen. Het is een effectieve methode, die jaren geleden al door Björn Rekelhof – kracht- en hersteltrainer van sc Heerenveen – werd toegepast. Hij testte op deze manier de spelers, zodat hij eenvoudig kon meten of ze voldoende wedstrijdfit waren. Via deze contacten zijn wij de metingen ook gaan toepassen binnen de psychosomatische fysiotherapie én in de sportwereld bij verdenking van overtraining.

Het is een geweldig meetinstrument, dat aangeeft hoe trainbaar iemand op een bepaald moment is. De balans tussen het actie-zenuwstelsel en het herstel-zenuwstelsel (HRV) brengen we in beeld, waarbij er ook nog wordt gelet op reactievermogen en mentale stabiliteit.

Onze bevindingen zijn erg positief. Vooral bij mensen, die niet binnen een te verwachten periode herstellen is het een uitkomst. Want waar ligt dan de oorzaak én de oplossing?

Waar kan ik terecht als prestatie- of gezondheidsklachten heb?

Bij TIGRA Heerenveen kun je terecht met allerlei klachten, zoals:

 • Stress- en spanningsklachten;
 • (Onverklaarbare) pijn;
 • Vermoeidheidsklachten;
 • Concentratieproblemen;
 • Verslavingsproblematiek;
 • Etc.

Je zult, in het algemeen, dan terechtkomen bij een psychosomatisch fysiotherapeut, want die kan jou helpen met mentale- en fysieke problemen. Mocht het meerwaarde hebben, dan zal deze specialist ook voorstellen om een OmegaWave Test uit te voeren, zodat we een betrouwbare nulmeting paraat hebben. Dat is namelijk het startpunt voor een succesvol herstel.

Wil je meer informatie over de OmegaWave Test of direct een afspraak maken? Vul het formulier in of bel met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

 • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP