Sportfysiotherapie

Heerenveen is echt een sportstad. Het voorkomen en behandelen van (sport)blessures is één van onze kerntaken. We brengen geblesseerde (top)sporters met onze doelgerichte revalidatieprogramma’s zo snel mogelijk terug naar hun oorspronkelijke prestatieniveau. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Wanneer sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De meest voorkomende sportblessures zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. U gaat naar een sportfysiotherapeut als:

  • u door of tijdens het sporten geblesseerd bent geraakt en daardoor uw sportprestaties worden verhinderd.
  • u letsel heeft aan een spier, pees, ligament of band zoals; gescheurde banden, voorste of achterste kruisbandletsel, spierscheuringen.
  • u overbelasting of letsel aan uw pezen heeft zoals een jumper knee, achillespeesklachten, hielspoor en peesontstekingen.
  • u gewrichtsproblemen heeft zoals, meniscusscheur of irritatie aan de meniscus, kraakbeen beschadiging of beschadiging aan een kapsel.
  • u bent geopereerd en kracht wilt opbouwen, mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en conditie wil verbeteren.
  • u stabiliteitsproblemen heeft.

Behandeling

De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Bij sportfysiotherapie werken we niet alleen aan het herstel van de blessure, maar trainen we ook bepaalde lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn.Eerst vindt er een onderzoek plaats waarbij bepaald wordt wat de blessure is, hoe de blessure wordt veroorzaakt en of er extra oefening/training nodig is om het ontstaan van een blessure in de toekomst te voorkomen. Vervolgens krijgt u een gericht behandel- en adviesplan om zo snel mogelijk weer op oud niveau te kunnen trainen. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Wanneer nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Uniek is onze knieschool waar we buiten op het gras, in het zand en op de atletiekbaan de revalidatie doen om op deze manier zo sportspecifiek mogelijk te kunnen trainen. Dit betreft de laatste fase binnen de revalidatie van knieproblematiek (meniscusletsel, voorste kruisband, binnen- en of buitenband). Meer weten over de knieschool? Kijk hier.

Werkwijze

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk en is vaak te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werken wij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Daarnaast werken we ook nauw samen met Sportgeneeskunde Friesland (Sport Medisch Adviescentrum) en het Tjongerschans ziekenhuis. Hebben we een groot netwerk van specialisten: podotherapeuten, sportartsen, orthopeden in ziekenhuizen en privé klinieken en zorgcentra in heel Nederland.

Al onze sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd sportfysiotherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten in de Sport. TIGRA Fysiotherapie Heerenveen is aangesloten bij Netwerk Sportfysiotherapie Friesland.

Vergoeding & verwijzing

Sportfysiotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg u zorgverzekeraar voor meer informatie. U heeft voor sportfysiotherapie geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. De therapie is vrij toegankelijk.

Maak direct een afspraak of bel met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
Nieuws | 25 januari 2018

CIOS inloopspreekuur

Op maandag van 9:00 tot 10:00 uur ben je als CIOS student van harte welkom op ons gratis spreekuur. Dit screeningsspreekuur is op de 1e verdieping in Sportstad (Fitland). 

Ben je geblesseerd en kun je niet op het spreekuur komen? Maak dan een afspraak voor een gratis screening op een ander moment of op een […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken