Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut behandelt sportblessures en helpt bij het voorkomen van blessures. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten brengen (top)sporters zo snel mogelijk weer terug op niveau. Naast sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen. Hierbij wordt sport ingezet als onderdeel van de therapie.

WAT IS SPORTFYSIOTHERAPIE?

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportblessures en alles wat daarbij gebeurt in het menselijk lichaam. Bij sportfysiotherapie werken we niet alleen aan het herstel van de blessure, maar trainen we ook bepaalde lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. De sportfysiotherapeut traint sport specifiek en functioneel.

Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen. Sport wordt dan ingezet als onderdeel van de therapie.

WANNEER SPORTFYSIOTHERAPIE?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De meest voorkomende sportblessures zijn aan de knie, enkel of schouder. Je gaat naar een sportfysiotherapeut als:

  • je tijdens het sporten geblesseerd bent geraakt en daardoor niet alles goed meer kunt uitvoeren.
  • je een blessure hebt aan een spier, pees, ligament of band
  • je letsel of overbelasting aan je pezen hebt zoals een jumper knee, achillespeesblessure, hielspoor of peesontstekingen.
  • je gewrichtsproblemen hebt zoals een meniscusscheur of irritatie aan de meniscus, kraakbeen beschadiging of beschadiging aan een kapsel.
  • je bent geopereerd en je weer kracht , mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en conditie wil opbouwen.
  • je stabiliteitsproblemen hebt.

BEHANDELING

Voordat de sportfysiotherapeut begint met de behandeling wordt er een kort onderzoek gedaan. De therapeut begint altijd met een aantal vragen over de klachten. Daarna worden er een aantal testen uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de blessure. Aan de hand hiervan wordt beoordeeld wat voor blessure het is, hoe ernstig het is en hoe dit is ontstaan. Er wordt vervolgens samen met jou een behandelplan gemaakt om jou zo snel mogelijk weer op je oude niveau te krijgen. Daarnaast wordt ook gekeken of het nodig is om extra oefeningen te doen om de blessure in de toekomst te voorkomen. Wanneer nodig wordt het behandelplan ook met je trainer/coach besproken.

Uniek bij TIGRA Heerenveen is onze knieschool. Hier kunnen we buiten op het gras, in het zand en op de atletiekbaan de revalidatietraining doen. Op deze manier kunnen we heel specifiek trainen. Dit wordt gedaan in de laatste fase binnen de revalidatie van knieblessures. Bijvoorbeeld bij meniscusletsel of kruisband blessures.

De TIGRA sportfysiotherapeuten werken veel samen met sportartsen, chirurgen, sportmasseurs, podotherapeuten, orthopeden, ziekenhuizen, privé klinieken en zorgcentra in heel Nederland. Maar ook met Sportgeneeskunde Friesland (Sport Medisch Adviescentrum) en het Tjongerschans ziekenhuis.

Al onze sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd sportfysiotherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten in de Sport. TIGRA Fysiotherapie Heerenveen is aangesloten bij Netwerk Sportfysiotherapie Friesland.

VERGOEDING & VERWIJZING

Sportfysiotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van je aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Weet je het niet zeker? Bekijk dan je polis of vraag het na bij je zorgverzekeraar.

Je hebt voor sportfysiotherapie geen verwijzing van je arts of specialist nodig.

Wil je direct een afspraak maken? Vul dan het formulier in of bel met 0513 – 627 165.

Afspraak maken Sportfysiotherapie

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

Wij zijn open!

video
Ondanks de maatregelen rondom de aanpak van corona zijn wij als praktijk bereikbaar en open!
LEES MEER