Sportmassage

Wordt jouw lichaam regelmatig intensief belast en herhaalt dit zich vaak? Spieren krijgen dan niet goed de kans om te herstellen. Hierdoor kan er pijn in het lichaam of bij bewegen optreden. Vaak worden klachten in combinatie met verschillende behandelingen en therapieën verholpen. Sportmassage kan daar een belangrijk onderdeel bij zijn.

Wanneer naar de sportmasseur?

Een sportmasseur is er niet alleen voor professionele of semi-professionele sporters, ook bij andere klachten kan onze sportmasseur u van uw klachten af helpen. Onze sportmasseur helpt u bij of na:

  • Nek- en schouderpijn, een verkeerde houding door bureauwerk zien we maar al te vaak. Een sportmassage helpt bij  het verbeteren van de doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de juiste bouwstoffen weer worden aangevoerd.
  • Overbelasting door sporten, sporten is een lifestyle geworden. Fanatiek als we zijn verkennen we onze grenzen en is het soms moeilijk om ‘maat’ te houden. Hierdoor kan een overbelasting in het lichaam ontstaan. Met een sportmassage wordt het lichaam weer losgemaakt en ontvang je tevens advies hoe je overbelasting een volgende keer kan voorkomen.
  • Ongeval, wanneer u ontslagen bent uit het ziekenhuis na een ongeval kan u het gevoel hebben dat het allemaal nog niet echt wil vlotten.  Doordat de spieren een tijd niet hebben kunnen functioneren zoals ze gewend zijn houdt de restpijn stand. Met onze sportmassage brengen we de spieren weer in hun goede posities en zorgen we ervoor dat zij weer functioneren naar behoren.

Doel sportmassage

Een sportmassage heeft verschillende doelstellingen, maar is voornamelijk gericht op het verbeteren van de doorbloeding. Ook in spieren kan afval zich ophopen, hierdoor kan de doorbloeding worden geblokkeerd waardoor bewegingen stroever gaan of pijnlijk aanvoelen. Een sportmasseur zorgt ervoor dat de spier(en) weer ‘schoon’ worden waardoor de doorbloeding weer optimaal is en de spier(en) weer normaal kan functioneren. Niet alleen spieren, ook bindweefsel kan zorgen voor pijnlijke klachten. Onze sportmasseurs kunnen ook het bindweefsel masseren. Alles wat ons lichaam niet zo snel kan verwerken slaat het lichaam op in het bindweefsel. Hierdoor kan het bindweefsel vervuild raken en komt het vast te zitten. Bindweefsel heeft o.a. een steunfunctie voor spieren, gewrichten en organen. Wanneer er veel afval in het bindweefsel is opgeslagen, verlies het bindweefsel een belangrijk stuk van de functie wat invloed heeft op de bewegingsvrijheid/lenigheid van het lichaam. Daarnaast zorgt vervuild bindweefsel ook voor een verstoorde doorbloeding naar spieren en organen. De behandeling is intensief en wordt vaak als onprettig ervaren, maar is zeer effectief. Medical Taping (€ 17,00) geeft veel ontspanning en pijnvermindering. In sommige gevallen zal de sportmasseur u aanraden om na de massage deze tape te laten aanbrengen ter bevordering van het herstel van uw klachten.

Verwijzing & vergoeding

Een sportmassage wordt in de meeste gevallen niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze behandeling. Onze sportmasseuse Wilma Schellingerhoudt kan uw zorgverzekeraar altijd duidelijk en helder uitleggen waarom en wat er nodig is. Wij verzoeken u de behandelingen direct per pin te betalen. De tarieven zijn als volgt; 30 minuten €27,25 of 60 minuten € 48,75.

Voor een sportmassage is geen doorverwijzing nodig. Wanneer een fysiotherapeut, huis- of sportarts u doorverwijst zal er altijd nauw overleg zijn om u zo optimaal te behandelen. Maak direct een afspraak voor een sportmassage bij Wilma Schellingerhoudt!

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken