Sportmassage

Heb je lichamelijk een zwaar beroep of sport je vaak intensief? Dan krijgen jouw spieren waarschijnlijk niet altijd de kans om goed te herstellen. Dit kan leiden tot pijn in je lichaam of pijn bij bepaalde bewegingen. Sportmassage kan je daarbij helpen!

WAT IS SPORTMASSAGE?

Het doel van sportmassage is voornamelijk gericht op het verbeteren van de doorbloeding. Ook in spieren kan afval zich ophopen, hierdoor kan de doorbloeding worden geblokkeerd. Het gevolg is dat bewegingen dan stroever gaan of pijnlijk aanvoelen. Een sportmassage zorgt dat je spieren weer ‘schoon’ worden waardoor de doorbloeding weer optimaal is en de spieren weer normaal kunnen functioneren.

Niet alleen spieren, ook bindweefsel kan zorgen voor pijnlijke klachten. Onze sportmasseurs kunnen ook het bindweefsel masseren. Alles wat ons lichaam niet zo snel kan verwerken slaat het lichaam op in het bindweefsel. Hierdoor kan het bindweefsel vervuild raken en komt het vast te zitten. Bindweefsel heeft o.a. een steunfunctie voor spieren, gewrichten en organen. Wanneer er veel afval in het bindweefsel is opgeslagen, verliest het bindweefsel een belangrijk stuk van de functie wat invloed heeft op de bewegingsvrijheid/lenigheid van het lichaam. Daarnaast zorgt vervuild bindweefsel ook voor een verstoorde doorbloeding naar spieren en organen. De behandeling is intensief en wordt vaak als onprettig ervaren, maar is zeer effectief.

WANNEER SPORTMASSAGE?

Sportmassage is geschikt voor (professionele) sporters, maar ook bij andere lichamelijke klachten kan sportmassage zeer effectief zijn. Onze sportmasseur helpt je bij of na:

  • Nek- en schouderpijn
    Een verkeerde houding door bureauwerk of overbelasting van schouders zien we maar al te vaak. Een sportmassage helpt bij het verbeteren van de doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de juiste bouwstoffen weer worden aangevoerd.
  • Overbelasting door sporten
    Sporten is een lifestyle geworden. Fanatiek als we zijn verkennen we onze grenzen en is het soms moeilijk om ‘maat’ te houden. Hierdoor kan een overbelasting in het lichaam ontstaan. Met een sportmassage wordt het lichaam weer losgemaakt en ontvang je tevens advies hoe je overbelasting een volgende keer kan voorkomen.
  • Ongeval
    Je bent aan het herstellen van een operatie of ongeval, maar het herstel gaat moeizaam. Dan kan sportmassage helpen. Doordat de spieren een tijd niet hebben kunnen functioneren zoals ze gewend zijn houdt de restpijn stand. Met sportmassage brengen we de spieren weer in hun goede posities en zorgen we dat ze weer goed kunnen functioneren.

 

VERWIJZING & VERGOEDING

Een sportmassage wordt in de meeste gevallen niet vergoed door je zorgverzekeraar.
Wij bieden de sportmassages niet zelf maar werken samen met sportmasseur Wilma Schellingerhoudt.

Voor een sportmassage is geen verwijzing nodig. Wanneer een fysiotherapeut, huis- of sportarts je doorverwijst zal er altijd nauw overleg zijn om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Maak direct een afspraak voor een sportmassage! Dit kan bij Wilma Schellingerhoudt op telefoonnummer 0629921062 of schellingerhoudt@hotmail.com

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we weer de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP