Kana | Virtual Reality bij stress gerelateerde klachten

Welkom in de wereld waar je hersenen geactiveerd, gekneed en getraind worden door de grenzeloze mogelijkheden van moderne technologie.

Kana is een ‘serious’ Virtual Reality Game waarin door middel van coaching, VR en persoonlijke, real-time biofeedback de stressmindset getraind wordt. U leert de werking van uw eigen stresssysteem heel precies kennen en deze positief te gebruiken.

Wat veroorzaakt stress?

Kort gezegd, alles! Werk, het dagelijks leven en alles daartussenin. Een vaak gesteld vraag aan professionals is: ‘Hoe kan ik stressvrij worden?’, het antwoord is simpel: ‘Dat kan niet!.’

Een inkijkje in de wereld waar je vrienden wordt met stress en leert om van stress je persoonlijke Superpower te maken.” – Kana.

Hoe werkt het?

In 4 sessies van 60 minuten leert u uw eigen stresssysteem kennen en wordt de stress mindset getraind. Daarnaast wordt aangeleerd om stress positief te gebruiken. Het herkennen van stress is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress zal, indien langdurig, veranderen in stress die uw gezondheid aantast. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van situaties uit het dagelijks werk/dagelijks leven.

Opzet van de game

In de game gaat u op avontuur naar een exotisch eiland, waar u in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren. Zo moet u bijvoorbeeld glazen stressballen verplaatsen. Dit lukt alleen als u het juiste stressniveau hebt bereikt. Anders valt de bal uit uw handen. In een ander level moet u boze wespen kalmeren door uzelf te ontspannen. Zo voorkomt u dat ze u steken en u een leven verliest. In de moeilijkste levels moet u lianen beklimmen en op deze manier een ravijn oversteken. Maar pas op! Als u niet het juiste stressniveau hebt, passend bij de kleur liaan, valt u naar beneden.

Tijdens het spel draagt u een biofeedback band, die onder andere uw hartslag meet gedurende de game. De coach kan op de laptop met u meekijken en kan in de gaten houden wat uw hartslag en ademhaling is. De theorie hierachter is dat mensen voortdurend bezig zijn zich aan te passen aan de eisen die de omgeving stelt. Soms moeten we ineens extra alert zijn en op een ander moment zak je weer even in ontspanning. Stressreacties zijn dus te meten door het volgen van de hartslag. En dat is precies waar het in de game om draait.

Kana: een positieve stress mindset

Vergoeding van deze vorm van therapie kan deels vanuit de aanvullende zorgverzekering en soms ook via werkgever. Tevens is het mogelijk voor bedrijven om de VR-sessies aan te bieden als gerichte interventie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier!

Psychosomatische fysiotherapie

Wil je meer informatie over Kana en/of psychosomatische fysiotherapie?
Maak direct een afspraak en bel 0513 – 627 165 of vul het formulier in.

Afspraak Psychosomatische fysiotherapie

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken