Reducept Virtual Reality

De Reducept Methode traint de hersenen anders met pijn om te gaan. Hiervoor gebruiken we wetenschappelijke inzichten over digitale behandeling, pijneducatie en psychologie. Door deze onderdelen slim te combineren heeft Reducept een unieke methode ontwikkeld.

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam op een mogelijk gevaarlijke situatie. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden bestaan. Bij chronische pijn is er meestal geen één op één relatie meer met het oorspronkelijke letsel. Uw brein laat u echter nog steeds pijn ervaren. Hoe u denkt, zich voelt en wat u doet is van invloed op de pijnbeleving en dat geeft ook steeds nieuwe informatie aan ons brein. Hoe dit proces verloopt en de redenen daarvoor verschillen per situatie. Het is dus heel belangrijk om inzicht te krijgen in de manier waarop u hiermee omgaat.

reducept

Hoe kan Reducept u helpen?

Door het gebruik van Reducept krijgt u inzicht in de werking van het zenuwstelsel en leert u hoe u uw denkpatronen, gevoelens en uw gedrag kunt aanpassen en daardoor de chronische pijn kunt verminderen.
Wij helpen u Reducept te gebruiken waarna u ook thuis kunt oefenen met het programma op uw smartphone. Vervolgens leert u om uw ervaringen met Reducept te vertalen naar uw dagelijks leven waardoor uw chronische pijn kan verminderen.

Reducept is een onderdeel van onze fysiotherapiebehandeling en wordt daardoor vergoed onder dezelfde voorwaarden als fysiotherapie.

Bekijk de video hieronder, dan krijgt u er een beeld bij.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken