Knieklachten

Heb je kniepijn? Bijvoorbeeld tijdens het wandelen of traplopen, na het hardlopen, tijdens het voetballen of bij het strekken of buigen van je knie. Dit zijn veelvoorkomende knieklachten. Knieklachten kunnen op vele verschillende locaties voorkomen; in de knieholte, aan de binnen of buitenzijde, boven of onder de knieschijf. Wees alert en loop niet te lang door met de klachten. Wij kunnen je waarschijnlijk snel van je klachten af helpen!

Wat zijn knieklachten?

Een knieblessure kan ontstaan aan de banden, pezen, spieren, menisci, slijmbeurs en het kraakbeen van je knieën. Maar ook slijtage aan je knie komt veel voor, denk aan artrose. Een blessure of slijtage in je knie is vaak pijnlijk en erg vervelend.

Knieklachten worden meestal veroorzaakt door overbelasting, een klap of val. De pijn kan acuut ontstaan of zich ontwikkelen over een langdurige periode.

Herken je onderstaande symptomen?

  • Pijn aan de binnenkant, buitenkant, bovenkant of onderkant van je knie
  • Pijn in je knieschijf of knieholte
  • Vocht in je knie (dikke of opgezwollen knie)
  • Stijve knie
  • Bewegen is pijnlijk, denk aan het buigen of strekken van je knie

Fysiotherapie kan helpen je klachten te verminderen!

Behandelen

We doen eerst onderzoek naar je klachten, meestal gebruiken we hiervoor ook echografie. We kunnen hiermee goed beoordelen welke structuur is aangedaan en in welke mate. Aan de hand van deze gegevens kan er een goede prognose worden gedaan over de herstelduur.

Afhankelijk van de oorzaak en type knieklacht wordt je behandeling gestart. Hierin zullen fysiotherapeutische oefeningen zitten die je klachten helpen te verminderen. De behandeling van knieklachten kan bestaan uit één of een combinatie van de onderstaande vormen van fysiotherapie:

Je hebt hiervoor geen verwijzing van je huisarts nodig en kunt bij ons gelijk een afspraak maken!

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken knieklachten

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken