Liesklachten

De lies is het gebied dan zich bevindt aan de binnenkant van de bovenbenen en het onderste gedeelte van de buik, rondom je schaambeen. In dit gebied ontstaan regelmatig vervelende klachten en blessures.

Wat is een liesklacht?

Deze liesklachten komen vaak voor in sporten waar richtingsveranderingen en/of schieten belangrijk zijn, denk hierbij aan voetbal, handbal, korfbal, volleybal of basketbal. Liesblessures zijn na hamstring-, knie- en enkelblessures de meest voorkomende blessures zijn bij voetballers.

lies fysiotherapie

Een liesblessure is vaak hardnekkig en het herstel kan vele maanden duren. Rust houden zorgt er vaak voor dat de klachten minder worden, maar bij belasting komen de klachten vaak direct weer terug. En in die rustperiode is je conditie ook nog eens achteruit gegaan! Rust is dus geen optie. Loop niet te lang door met je klachten en laat je helpen door onze gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten, zodat je snel weer je sport kunt beoefenen!

Veel voorkomende symptomen:

  • Pijn aan de binnenkant van het bovenbeen
  • Pijn in de onderste buikregio
  • Pijn in je scrotum
  • Pijn bij hoesten, niezen of persen in het liesgebied.

Fysiotherapie kan helpen je klachten te verminderen!

Oorzaak

Een liesklachten kan acuut of geleidelijk ontstaan. Wanneer de klachten geleidelijk ontstaan is de oorzaak vaak multifactorieel: overbelasting, verminderde kracht, verminderde mobiliteit, verminderde flexibiliteit of een verkeerd bewegingspatroon.

Behandeling

De gespecialiseerde (sport)fysiotherapeut zal na de intake de juiste behandeling voor je samenstellen op basis van jouw klachten. De therapie die toegepast wordt is afhankelijk van de oorzaak en de type klacht. Met de juiste fysiotherapie zijn vrijwel alle liesklachten erg goed de behandelen, slechts in een aantal gevallen is een andere behandeling noodzakelijk (injectie, operatie). Mocht dit toch nodig zijn, dan zullen wij door onze goede netwerk in staat zijn om jou te verwijzen naar de juiste specialist voor aanvullend onderzoek en/of behandeling.

De volgende behandelmethodes kunnen toegepast worden om je klachten te verminderen:

Ook kan de gespecialiseerde fysiotherapeut oefeningen meegeven die je zelfstandig kunt uitvoeren. Maak gelijk een afspraak! Vul het formulier in of bel 0513 – 627 165.

sportfysio-liesklachten-friesland

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken liesklachten

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken