Schouderklachten

Klachten in de schouder komen vaak voor. U kunt pijn hebben in uw schouder, maar de pijn kan uitstralen naar uw armen en nek. U voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van uw jas of wanneer u slaapt (ligt) op uw schouder.

Symptomen

Schouderklachten hebben vaak één of meerdere van de volgende symptomen:

  • Pijn rondom het schoudergewricht
  • Uitstralende pijn in armen of nek
  • Bewegingsbeperking
  • Pijn bij liggen op schouder
  • Pijn bij bewegen arm

Oorzaak

De oorzaak van de schouderklachten is niet altijd vast te stellen. Ze kunnen geleidelijk of acuut ontstaan. Overbelasting, veroudering (artrose), stress, een val, een verkeerde houding en/of langdurige herhalingen zijn veel voorkomende oorzaken.

Ook kan er sprake zijn van inpingement (een inklemming van pezen) of een frozen schoulder (een verstijving van het schoudergewricht).

Behandelen

De fysiotherapeut zal na de intake de juiste behandeling voor u samenstellen op basis van uw klachten. De therapie die toegepast wordt is afhankelijk van de oorzaak en de type klacht. De volgende behandelmethodes kunnen toegepast worden om uw klachten te verminderen:

Ook kan de fysiotherapeut u oefeningen meegeven die u zelfstandig kunt uitvoeren. Maak gelijk een afspraak! Vul het formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan

 

Nieuws | 12 oktober 2017

Je slaapgedrag meten met SlaapID sensor

Voor we in slaap vallen rollen we ons in onze favoriete slaaphouding. Maar wist je dat je favoriete slaaphouding misschien wel voor fysieke klachten zorgt? Van de Nederlandse bevolking slaapt 40% ’s nachts in een belastende houding. Om te ondervinden of de slaaphouding belastend is en fysieke klachten veroorzaakt kunnen we nu in samenwerking met SlaapFysio het slaapgedrag […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken