Schouderklachten

Klachten in de schouder komen vaak voor. U kunt pijn hebben in uw schouder, maar de pijn kan uitstralen naar uw armen en nek. U voelt dit bijvoorbeeld bij het optillen van de arm, het aantrekken van uw jas of wanneer u slaapt (ligt) op uw schouder.

Symptomen

Schouderklachten hebben vaak één of meerdere van de volgende symptomen:

  • Pijn rondom het schoudergewricht
  • Uitstralende pijn in armen of nek
  • Bewegingsbeperking
  • Pijn bij liggen op schouder
  • Pijn bij bewegen arm

Oorzaak

De oorzaak van de schouderklachten is niet altijd vast te stellen. Ze kunnen geleidelijk of acuut ontstaan. Overbelasting, veroudering (artrose), stress, een val, een verkeerde houding en/of langdurige herhalingen zijn veel voorkomende oorzaken.

Ook kan er sprake zijn van inpingement (een inklemming van pezen) of een frozen schoulder (een verstijving van het schoudergewricht).

Behandelen

De gespecialiseerde schouder-fysiotherapeut zal na de intake de juiste behandeling voor u samenstellen op basis van uw klachten. De therapie die toegepast wordt is afhankelijk van de oorzaak en de type klacht. Van de patiënten met schouderaandoeningen die bij de schouderorthopeed komen wordt ongeveer 70%  conservatief (vaak fysiotherapeutisch) behandeld. De behandeling kan bestaan uit herwinnen van de beweeglijkheid van de schoudergordel, het op lengte brengen van verkorte structuren, het aanleren van de juiste stand van de schouder(gordel) en het aanleren hoe de schouder op de juiste manier te gebruiken en te trainen door middel van actieve oefentherapie.

De volgende behandelmethodes kunnen toegepast worden om uw klachten te verminderen:

Ook kan de gespecialiseerde fysiotherapeut u oefeningen meegeven die u zelfstandig kunt uitvoeren. Maak gelijk een afspraak! Vul het formulier in of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 16 mei 2019

Stel in 4 stappen je werkplek goed in!

Werk je iedere dag of regelmatig achter je laptop of computer? Het goed instellen van je werkplek is essentieel om klachten te voorkomen. Onze collega, Wilfred legt je in 4 stappen uit hoe je je werkplek eenvoudig en snel goed instelt. Zo heb je niet alleen meer plezier van je werkplek, maar ben je ook […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we weer de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP