Achillespeesblessure

Pijn aan de achterkant van uw voet of enkel of aan de onderkant van uw kuit? Of ervaart u juist stijfheid op één van die plaatsen? Dan bestaat er een kans dat u een achillespeesblessure heeft opgelopen. De achillespees zit aan de achterkant van de voet en enkel en is de verbinding tussen de kuit en de voet.

Symptomen

De kenmerken van een achillespeesblessure zijn:

  • pijn of stijfheid aan de achterkant van de voet, enkel, en/of onderaan de kuit
  • een dikke, rode en mogelijk warme achillespees
  • klachten na het sporten of hardlopen

Oorzaak

Een achillespeesblessure wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Ook het dragen van versleten hardloopschoenen kan een achillespeesblessure veroorzaken. Middels echografisch onderzoek kunnen we de achillespees goed in beeld brengen en de bron goed lokaliseren en beoordelen. Hierdoor kunnen we het beste beleid bepalen en de meest gerichte behandeling inzetten.

Wanneer u te lang doorloopt met een achillespeesblessure kan er blijvende schade ontstaan.

Behandelen

Het behandelen van een achillespeesblessure moet dus zo snel mogelijk starten. Daarbij bestaat de kans dat het uitoefenen van de sporten moet worden aangepast, verminderd of stilgelegd. U kan er dan kiezen om samen met een fysiotherapeut te werken aan uw herstel. Afhankelijk van de oorzaak en uw dagelijkse activiteiten wordt een passend behandelplan opgesteld. Hierin kan één of een combinatie van fysiotherapieën worden voorgesteld:

Daarnaast krijgt u oefeningen van de fysiotherapeut mee naar huis om aan een voorspoedig herstel te werken. Voor het behandelen van een achillespees door een fysiotherapeut  heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuws | 27 februari 2020

Voorste kruisband gescheurd?

Een kruisbandblessure zien we vaak bij voetballers, korfballers en basketballers. Het scheuren van de voorste kruisband ontstaat vaak in een draaibeweging of landing na een sprong. In de meeste gevallen moet je geopereerd worden om dit te kunnen herstellen. Na deze operatie is revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut noodzakelijk. Lees meer en maak een […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

Wij zijn open!

video
Ondanks de maatregelen rondom de aanpak van corona zijn wij als praktijk bereikbaar en open!
LEES MEER