Hamstring blessure

Pijn in de achterzijde van het bovenbeen, de bil of in de knieholte? Een hamstring blessure komt vaak voor bij sporters. ‘De hamstring’ bestaat uit 3 spieren aan de achterkant van het bovenbeen. De pijn kan soms ook meer richting de bil zitten.

Symptomen

Deze blessure komt vaak voor bij mensen die hardlopen, voetballen en/of hockeyen. Ook turnen, ballet en vechtsporten zorgen soms voor hamstring blessures.

  • pijn aan de achterzijde van het bovenbeen
  • pijn bij de bil
  • pijn bij het aanspannen of rekken van de spier

Oorzaak

Een hamstring blessure ontstaat vaak na het inzetten van een sprint of sliding, of bij een hoge trap of een spagaat. Middels echografisch onderzoek kan goed worden bepaald hoe ernstig (overrekking, ingescheurd of zelfs afgescheurd) de schade is en waar deze precies is gelokaliseerd. Aan de hand van deze onderzoeksbevindingen kan er een betere prognose worden gedaan omtrent het herstel.

De pijn kan in één keer ontstaan en aanvoelen als een kramp, maar kan ook langzaamaan ontstaan en steeds erger worden. Wanneer een hamstring blessure niet of niet goed wordt behandeld kan dat leiden tot langdurige klachten of terugkerende klachten.

Behandelen

Het behandelen van een hamstring blessure is belangrijk. Er wordt tijdens een intake achterhaald wat de oorzaak van de hamstring blessure is om tot een persoonlijk behandelplan te komen. Veel ingezette behandelmethodes voor hamstring blessures zijn:

De fysiotherapeut kan u oefeningen meegeven en zal er voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer kunt sporten! U heeft hiervoor geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt gelijk een afspraak maken.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 14 december 2021

Arjen Wassenaar: “Het is een prachtige reis geweest”

Arjen Wassenaar: “Het is een prachtige reis geweest en het was een eer om hier getuige van te mogen zijn. Ik kom met een trots gevoel weer terug huiswaarts!”. TIGRA Heerenveen doet de begeleiding van de KNSB langebaan schaatsers en daarom ging Arjen mee naar Worldcup 4 te Calgary. Deze Worldcup was ter voorbereiding op […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken