Tennisarm

Last van een pijnlijke elleboog? Vooral pijn aan de buitenkant van de elleboog die uitstraalt naar de (onder)arm, vingers en/of hand? Dit zijn tekenen van een tennisarm (of tenniselleboog).

Symptomen tennisarm

Een tennisarm behoort tot specifieke RSI/KANS klachten. Klachten en verschijnselen van een tennisarm (of tenniselleboog) zijn:

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog
  • Mogelijke uitstralende pijn naar onderarm, pols en/of hand
  • Krachtverlies van de arm

De klachten van een tennisarm zorgen voor een beperking in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Iets opendraaien, vastpakken, wringen of het strekken van de elleboog is pijnlijk. Voert u veel bureauwerk uit? Dan is muizen en typen vaak ook pijnlijk.

Oorzaak tennisarm

Een tennisarm (of tenniselleboog) is een niet bacteriële ontsteking aan één of meerdere pezen in de onderarm. Een tennisarm ontstaat vaak geleidelijk, maar kan ook acuut ontstaan.

Een tennisarm ontstaat vanuit overbelasting of dysbalans. Denk aan het herhaaldelijk verkeerd bewegen van de onderarm, zware krachtinspanningen met de armen en/of handen of een onjuiste (werk)houding, verkeerd ingestelde werkplek. De klachten van een tennisarm worden versterkt door (werk)stress, een verminderde conditie of hypermobiliteit.

Behandeling tennisarm

Het behandelen van een tennisarm hangt samen met de factoren die de tennisarm veroorzaken. Er vindt daarom altijd eerst een intake en onderzoek plaats om vervolgens tot een gericht, persoonlijke behandelplan te komen om de klachten aan te pakken. Een behandelplan bestaat altijd uit een aantal oefeningen om de dysbalans aan te pakken. Afhankelijk van de factoren die de tennisarm veroorzaken, kan het behandelplan worden aangevuld met bijvoorbeeld:

U heeft hiervoor geen doorverwijzing van een huisarts nodig. U kunt gelijk een afspraak bij ons maken.

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken