Leefstijladvies

Leefstijladvies is er voor uiteenlopende doelen.

  • Ik wil stoppen met roken.
  • Ik wil gezonder eten en mijn vetpercentage verlagen.
  • Ik heb veel last van stress en wil een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.
  • Ik wil meer bewegen voor mijn gezondheid maar ik hou niet van sport.

Alle doelen omtrent BRAVO-factoren, factoren omtrent bewegen roken, alcohol, voeding en/of ontspanning, kunnen ondersteund met leefstijladvies worden behaald.

Traject

Leefstijladvies bestaat uit individuele counseling met een beweeg- en leefstijladviseur. De duur van zo’n traject kan, afhankelijk van jouw doelen, 12 weken, 6 of 9 maanden duren. In het begin zien we je wekelijks en daarna wordt de tijd tussen de afspraken vergroot. Je krijgt opdrachten mee om thuis uit te voeren en we evalueren tussentijds regelmatig de voortgang van jouw doelen.

Hoe werkt het?

Je kunt leefstijladvies van onze adviseurs krijgen op twee manieren:

  1. Via een Preventief Medisch Onderzoek vanuit jouw organisatie via TIGRA Arbeid & Gezondheid.
  2. Via een particuliere intake bij TIGRA Fysiotherapie Heerenveen, we starten dan met een korte Health Check.

Het is namelijk belangrijk om in alle gevallen een medische achtergrond te hebben om samen gericht met jouw doelen aan de slag te gaan. Nadat een PMO heeft plaatsgevonden vindt er een intake met een vraaggesprek plaats. Tijdens de particuliere intake vindt een Health Check en een vraaggesprek plaats.

Tijdens het vraaggesprek wordt ingegaan op de BRAVO factoren en wordt er op basis van het Stages of Change model (Prochaska & Diclemente) bepaald in welke fase van gedragsverandering je zit. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw doelen en in jouw veranderingsbereidheid. De belangrijkste vraag daarbij is: ‘Waar wil je naar toe en waar sta je op dit moment?’. Het doel van leefstijladvies is tenslotte duurzame gedragsverandering.

Afhankelijk van jouw doel en waar jij op dit moment staat in de gedragsverandering wordt de duur van het traject bepaald en de invulling op maat gemaakt ten opzichte van jouw doel en situatie. Je bent tijdens dit traject altijd actief bezig met je doel, zowel bij ons op de praktijk als thuis.

 

Wil jij je meer informatie over leefstijladvies? Vul het onderstaande formulier in of bel met 0513 – 627 165.

Contactformulier

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken