37 behandelingen Claudicatio Intermittens vergoed uit basisverzekering!

Vanaf 1 januari 2017 hebben patiënten met claudicatio intermittens Fontaine 2, in de volksmond etalagebenen, recht op 37 behandelingen voor looptherapie (GLT) uit de basisverzekering. Heeft u last van deze aandoening en wilt u weten of u recht heeft op deze vergoeding en wat u hiervoor moet doen? Wij zetten het voor u op een rijtje.

In 2016 kreeg u maximaal 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. Patiënten met geen aanvullende verzekering of een beperkte aanvullende verzekering moesten een deel van de 20 behandelingen zelf betalen. Na 20 behandelingen werden de opvolgende behandelingen wel vergoed vanuit de basisverzekering. Minister van Volksgezondheid besloot om de vergoedingen voor claudicatio intermittens Fontaine 2 in 2017 anders in te richten.

Aantal behandelingen vergoed uit basisverzekering
Per januari 2017 heeft u recht op maximaal 37 vergoede behandelingen uit de basisverzekering als u claudicatio intermittens Fontaine 2 heeft. Deze 37 behandelingen gelden over het gehele jaar 2017 en worden alleen vergoed als de behandelingen plaatsvinden bij aangesloten ClaudicatioNet praktijken. Heeft u na de 37 behandelingen meer behandelingen nodig, dan kunt u deze wellicht vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgen.

Eigen risico
Belangrijk om te weten is dat deze behandelingen niet zijn uitgezonderd van het verplichte eigen risico. In 2017 bedraagt het verplichte eigen risico €385,00. Heeft u er voor heeft gekozen om het eigen risico vrijwillig te verhogen dan betekent dit dat u de kosten zelf betaalt tot de hoogte van het eigen risicobedrag bereikt is.

Wat is Claudicatio Intermittens (etalagebenen)?
Bij claudicatio intermittens, in de volksmond etalagebenen, treedt er slagaderverkalking in de benen op. Deze aandoening veroorzaakt veel pijn bij het lopen en kan ontstaan naarmate men ouder wordt. De slagaderverkalking wordt versneld wanneer men rookt of een ongezonde leefstijl aanhoudt. Wanneer slagaderverkalking toeneemt bestaat de kans op een hart-of herseninfarct. Het behandelen van claudicatio intermittens begint altijd met looptherapie. In overleg met uw huisarts of specialist kunt u samen met uw fysiotherapeut starten met looptherapie. Een symptomatische behandeling om de pijn en klachten te verminderen.

Behandeling etalagebenen
Onder begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut gaat de patiënt met etalagebenen aan de slag met gesuperviseerde looptherapie. Lopen is veelal pijnlijk voor de patiënt, waardoor de patiënt het liefst zo min mogelijk loopt. Toch heeft het meer gaan lopen effect op de aandoening. Met looptherapie wordt er in een stevige wandelpas gelopen en de afstand steeds vergroot. Door de therapie op regelmatige basis toe te passen en de afstand steeds te vergroten kan de patiënt steeds langere afstanden pijnvrij lopen.

Heeft u nog vragen over de vergoedingen vanuit uw verzekering, de aandoening claudicatio intermittens of looptherapie? Neem dan gerust contact met ons op!

©

Meer artikelen

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken