37 behandelingen Claudicatio Intermittens vergoed uit basisverzekering!

Vanaf 1 januari 2017 hebben patiënten met claudicatio intermittens Fontaine 2, in de volksmond etalagebenen, recht op 37 behandelingen voor looptherapie (GLT) uit de basisverzekering. Heeft u last van deze aandoening en wilt u weten of u recht heeft op deze vergoeding en wat u hiervoor moet doen? Wij zetten het voor u op een rijtje.

In 2016 kreeg u maximaal 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. Patiënten met geen aanvullende verzekering of een beperkte aanvullende verzekering moesten een deel van de 20 behandelingen zelf betalen. Na 20 behandelingen werden de opvolgende behandelingen wel vergoed vanuit de basisverzekering. Minister van Volksgezondheid besloot om de vergoedingen voor claudicatio intermittens Fontaine 2 in 2017 anders in te richten.

Aantal behandelingen vergoed uit basisverzekering
Per januari 2017 heeft u recht op maximaal 37 vergoede behandelingen uit de basisverzekering als u claudicatio intermittens Fontaine 2 heeft. Deze 37 behandelingen gelden over het gehele jaar 2017 en worden alleen vergoed als de behandelingen plaatsvinden bij aangesloten ClaudicatioNet praktijken. Heeft u na de 37 behandelingen meer behandelingen nodig, dan kunt u deze wellicht vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgen.

Eigen risico
Belangrijk om te weten is dat deze behandelingen niet zijn uitgezonderd van het verplichte eigen risico. In 2017 bedraagt het verplichte eigen risico €385,00. Heeft u er voor heeft gekozen om het eigen risico vrijwillig te verhogen dan betekent dit dat u de kosten zelf betaalt tot de hoogte van het eigen risicobedrag bereikt is.

Wat is Claudicatio Intermittens (etalagebenen)?
Bij claudicatio intermittens, in de volksmond etalagebenen, treedt er slagaderverkalking in de benen op. Deze aandoening veroorzaakt veel pijn bij het lopen en kan ontstaan naarmate men ouder wordt. De slagaderverkalking wordt versneld wanneer men rookt of een ongezonde leefstijl aanhoudt. Wanneer slagaderverkalking toeneemt bestaat de kans op een hart-of herseninfarct. Het behandelen van claudicatio intermittens begint altijd met looptherapie. In overleg met uw huisarts of specialist kunt u samen met uw fysiotherapeut starten met looptherapie. Een symptomatische behandeling om de pijn en klachten te verminderen.

Behandeling etalagebenen
Onder begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut gaat de patiënt met etalagebenen aan de slag met gesuperviseerde looptherapie. Lopen is veelal pijnlijk voor de patiënt, waardoor de patiënt het liefst zo min mogelijk loopt. Toch heeft het meer gaan lopen effect op de aandoening. Met looptherapie wordt er in een stevige wandelpas gelopen en de afstand steeds vergroot. Door de therapie op regelmatige basis toe te passen en de afstand steeds te vergroten kan de patiënt steeds langere afstanden pijnvrij lopen.

Heeft u nog vragen over de vergoedingen vanuit uw verzekering, de aandoening claudicatio intermittens of looptherapie? Neem dan gerust contact met ons op!

©

Meer artikelen

Nieuws | 11 december 2017

TIGRA Fysiotherapie Heerenveen op nieuw als PLUS gecertificeerd!

Maandag 11 december is er in onze praktijk een gecombineerde visitatie en effectiviteitsaudit uitgevoerd door een extern auditbureau. Na een uitgebreide toetsing van beleid, interne werkprotocollen en dossiervorming zijn we wederom voor twee jaar gecertificeerd als PLUS praktijk. Een pluim voor alle medewerkers van TIGRA Fysiotherapie die in de dagelijkse werkzaamheden niet alleen garant staan […]

Lees verder

Nieuws | 12 oktober 2017

Je slaapgedrag meten met SlaapID sensor

Voor we in slaap vallen rollen we ons in onze favoriete slaaphouding. Maar wist je dat je favoriete slaaphouding misschien wel voor fysieke klachten zorgt? Van de Nederlandse bevolking slaapt 40% ’s nachts in een belastende houding. Om te ondervinden of de slaaphouding belastend is en fysieke klachten veroorzaakt kunnen we nu in samenwerking met SlaapFysio het slaapgedrag […]

Lees verder

Nieuws | 6 oktober 2017

5 tips om rugpijn te voorkomen!

Rugpijn is een veel voorkomende klacht, we geven je daarom 5 tips om rugpijn te voorkomen. Houdt de rugpijn langer aan? Loop er niet te lang mee door, met de juiste behandeling helpen we je van je klachten af!

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken