Bekkenfysiotherapie bij TIGRA Heerenveen

bekkenfysio

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. Een bekkenfysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een 3-jarige Master of Science opleiding tot bekkenfysiotherapeut afgerond.

Een bekkenfysiotherapeut behandelt zowel mannen, vrouwen als kinderen met problemen in de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem.

De bekkenbodemspieren liggen onder in het bekken en hebben als functie:

  • Steun geven aan de buikorganen zoals, blaas, baarmoeder en endeldarm
  • Openen en sluiten van de plasbuis, anus en vagina
  • Opvangen van buikdruk bijvoorbeeld bij hoesten, lachen, sporten, bukken
  • Bijdrage leveren aan stabiliteit in het bekken en de lage rug.

Klachten in bekken, bekkenbodem en rug hebben invloed op elkaar. Een bekkenfysiotherapeut (Lisette, Mirjam en Sandra) helpt u de bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te leren gebruiken en voelen. Ook wordt u geleerd hoe u op de juiste manier houdingen of beweging kunt uitvoeren om klachten te verhelpen of voorkomen.

De bekkenfysiotherapeut

  • Professionele begeleiding
  • Individuele aanpak
  • Gespecialiseerd

Een bekkenfysiotherapeut (Lisette, Mirjam en Sandra) houdt zich bezig met preventie, voorlichting, coachen, begeleiden en behandelen van bekken(bodem)-gerelateerde klachten. De behandeling is maatwerk, functioneel en op uw klacht afgestemd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer informatie over bekkenfysiotherapie bij TIGRA of wil je een afspraak maken met een bekkenfysiotherapeut?
Klik hier voor meer informatie of neem via onderstaande gegevens contact op:

E-mail: administratie@tigraheerenveen.nl
Tel: 0513 – 627 165

©

Meer artikelen

Nieuws | 1 december 2020

Positieve reacties op ons kwartet aan webinars

Goed om te horen! Leuke positieve reacties op ons kwartet aan webinars. In de afgelopen maand hebben we je meegenomen naar onder meer: Hoe breng je structuur aan in Duurzame Inzetbaarheid Hoe werk je aan Amplitie Wat heb je nodig voor een optimale Werk- en Privé balans De voordelen van een positieve Stressmindset Wil je […]

Lees verder

Nieuws | 30 november 2020

Leuk nieuws! 
We hebben weer een nieuwe collega.

Bij deze stellen we je voor aan Jelger Kan. Jelger is opgegroeid in Heerenveen. Daarna is Jelger voor zijn studie heel het land door geweest en nu is hij weer terug op bekend terrein. 

In 2019 is Jelger afgestudeerd als fysiotherapeut en momenteel is hij nog bezig met de master Human Movement Sciences in Amsterdam. […]

Lees verder

Nieuws | 26 november 2020

Nieuwe collega Jildau Huitema

Even voorstellen! Dit is onze nieuwe collega Jildau Huitema! Jildau (23) woont in Groningen en is afgelopen zomer afgestudeerd aan de Hanzehogeschool. In haar vrije tijd is ze veel met zaalvoetbal bezig, dit doet ze bij Drs. Vijfje in de Landelijke Eredivisie. Daarnaast is ze wekelijks te vinden in de sportschool en brengt ze graag […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

We zijn blij dat we de zorg kunnen leveren zoals u die van ons gewend bent!

video

HUISREGLEMENT

NEEM CONTACT OP