Bekkenfysiotherapie bij TIGRA Heerenveen

bekkenfysio

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. Een bekkenfysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een 3-jarige Master of Science opleiding tot bekkenfysiotherapeut afgerond.

Een bekkenfysiotherapeut behandelt zowel mannen, vrouwen als kinderen met problemen in de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem.

De bekkenbodemspieren liggen onder in het bekken en hebben als functie:

  • Steun geven aan de buikorganen zoals, blaas, baarmoeder en endeldarm
  • Openen en sluiten van de plasbuis, anus en vagina
  • Opvangen van buikdruk bijvoorbeeld bij hoesten, lachen, sporten, bukken
  • Bijdrage leveren aan stabiliteit in het bekken en de lage rug.

Klachten in bekken, bekkenbodem en rug hebben invloed op elkaar. Een bekkenfysiotherapeut (Lisette, Mirjam en Sandra) helpt u de bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te leren gebruiken en voelen. Ook wordt u geleerd hoe u op de juiste manier houdingen of beweging kunt uitvoeren om klachten te verhelpen of voorkomen.

De bekkenfysiotherapeut

  • Professionele begeleiding
  • Individuele aanpak
  • Gespecialiseerd

Een bekkenfysiotherapeut (Lisette, Mirjam en Sandra) houdt zich bezig met preventie, voorlichting, coachen, begeleiden en behandelen van bekken(bodem)-gerelateerde klachten. De behandeling is maatwerk, functioneel en op uw klacht afgestemd.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer informatie over bekkenfysiotherapie bij TIGRA of wil je een afspraak maken met een bekkenfysiotherapeut?
Klik hier voor meer informatie of neem via onderstaande gegevens contact op:

E-mail: administratie@tigraheerenveen.nl
Tel: 0513 – 627 165

©

Meer artikelen

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Nieuws | 14 februari 2023

Cursus Balans & Stabiliteit

TIGRA Heerenveen biedt opnieuw de bekende cursus balans en stabiliteitstraining aan gegeven door Chris Groothoff. Een cursus met een visie die in verschillende domeinen van de fysiotherapie zijn toepassing vindt. 𝔼𝕣 𝕫𝕚𝕛𝕟 𝟜𝟛 𝕡𝕦𝕟𝕥𝕖𝕟 𝕥𝕠𝕖𝕘𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕒𝕔𝕔𝕣𝕖𝕕𝕚𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕞𝕚𝕤𝕤𝕚𝕖 𝕧𝕒𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕂𝕨𝕒𝕝𝕚𝕥𝕖𝕚𝕥𝕤𝕙𝕦𝕚𝕤 𝔽𝕪𝕤𝕚𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕖. 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining Heerenveen: woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei […]

Lees verder

Nieuws | 1 februari 2023

Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie) voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken