Benigne paroxysmale positieduizeligheid (BPPD)

Bij TIGRA Fysiotherapie Heerenveen beschikken we sinds kort over twee gecertificeerde BPPD therapeuten. Benigne paroxysmale positieduizeligheid, kortweg vaak BPPD genoemd, kenmerkt zich door een acute draaiduizeligheid welke ontstaat door bewegingen van het hoofd. De duizelingen zijn intens maar van een korte duur, ook kan er een misselijk gevoel worden ervaren.

De behandeling van de BPPD vindt plaatst door het herpositioneren van de oorkristallen middels een bij u aansluitende manoeuvre. Er worden achtereenvolgens een aantal draaiingen met het hoofd gemaakt welke er in resulteren de kristallen zich weer naar het juiste deel binnen het vestibulaire orgaan bewegen. Deze manoeuvre kan een aantal malen herhaald moeten worden voor het juiste resultaat. Tezamen met de therapie krijgt u een aantal thuisoefeningen en leefregels mee. Dit geheel moet er voor zorgen dat u op termijn niet meer duizelig bent, waardoor u het normale functioneren weer kunt oppakken.

Maak een afspraak om uw duizeligheidsklachten te verhelpen:

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
©

Meer artikelen

Nieuws | 11 december 2017

TIGRA Fysiotherapie Heerenveen op nieuw als PLUS gecertificeerd!

Maandag 11 december is er in onze praktijk een gecombineerde visitatie en effectiviteitsaudit uitgevoerd door een extern auditbureau. Na een uitgebreide toetsing van beleid, interne werkprotocollen en dossiervorming zijn we wederom voor twee jaar gecertificeerd als PLUS praktijk. Een pluim voor alle medewerkers van TIGRA Fysiotherapie die in de dagelijkse werkzaamheden niet alleen garant staan […]

Lees verder

Nieuws | 12 oktober 2017

Je slaapgedrag meten met SlaapID sensor

Voor we in slaap vallen rollen we ons in onze favoriete slaaphouding. Maar wist je dat je favoriete slaaphouding misschien wel voor fysieke klachten zorgt? Van de Nederlandse bevolking slaapt 40% ’s nachts in een belastende houding. Om te ondervinden of de slaaphouding belastend is en fysieke klachten veroorzaakt kunnen we nu in samenwerking met SlaapFysio het slaapgedrag […]

Lees verder

Nieuws | 6 oktober 2017

5 tips om rugpijn te voorkomen!

Rugpijn is een veel voorkomende klacht, we geven je daarom 5 tips om rugpijn te voorkomen. Houdt de rugpijn langer aan? Loop er niet te lang mee door, met de juiste behandeling helpen we je van je klachten af!

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken