Corona huisregels

tigra-heerenveen-rdl-1

Fysiotherapeuten hebben groen licht gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om stapsgewijs weer aan het werk te gaan, meldt de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

De komende periode zal onze fysiotherapeutische zorg “behoedzaam en stapsgewijs” worden opgeschaald. Daarbij zullen wij zo veilig mogelijk te werk gaan door de geldende hygiënemaatregelen in acht te nemen en in bepaalde gevallen persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Concreet houdt het in dat wij per 1 mei weer patiënten in de praktijk kunnen ontvangen en behandelen. Gezonde patiënten, ook al behoren zij tot de risicogroep wat betreft het coronavirus, zullen weer op de normale manier behandeld worden, zegt een woordvoerder van het KNGF. Wel hebben wij onze huisregels aangescherpt om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Hieronder zijn de huisregels te vinden welke tot nadere orde zullen gelden.

Corona huisregels TIGRA per 1 mei 2020:

 1. We informeren bij de ingang onze cliënten bij binnenkomst over de hygiëneregels in de vestiging via een poster.
 2. Volg de algemene richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie en volg aanwijzingen van personeel in het centrum op.
 3. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
 4. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 5. Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand, ook in de wachtruimte. Indien dit niet mogelijk is, zal een deurbeleid gevoerd moeten worden.
 6. Kom alleen op uw afspraak of indien noodzakelijk; kom met personen uit jouw eigen huishouden.
 7. Aankomst op onze locaties vindt niet eerder plaats dan de afgesproken starttijd en cliënten dienen na afloop direct te vertrekken bij onze locaties.
 8. Op alle locaties staan op strategische posities desinfecterende gel waar bij binnenkomst in het centrum verplicht gebruik van dient te worden gemaakt.
 9. Cliënten zijn verplicht een eigen schone grote handdoek mee te nemen.
 10. Neem alle meegebrachte zaken (flesjes, etc.) weer mee naar huis.
 11. Beperk de tijd in de oefenzaal en doe alleen de noodzakelijke oefeningen. Voorkom onnodig lange aanwezigheid. Doe de warming-up efficiënt. Kom desnoods op de fiets of wandelend naar de praktijk.
 12. Op onze locaties wordt visueel duidelijk aangegeven, bijvoorbeeld via looplijnen en/of vakken op de vloer of een andere vorm van afzetting of duiding, waar 1 persoon mag trainen om de onderlinge afstand van 1,5 meter te borgen.
 13. Het is op onze locaties niet mogelijk om gebruik te maken van kleedkamers en douches.
 14. Kom indien mogelijk in sportkleding.
 15. Ga voorafgaand aan de afspraak/het bezoek thuis naar het toilet. De gebruiker van het toilet reinigt voor en na gebruik zelf het toilet met schoonmaak- spullen die door ons beschikbaar worden gesteld.

 

©

Meer artikelen

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Nieuws | 14 februari 2023

Cursus Balans & Stabiliteit

TIGRA Heerenveen biedt opnieuw de bekende cursus balans en stabiliteitstraining aan gegeven door Chris Groothoff. Een cursus met een visie die in verschillende domeinen van de fysiotherapie zijn toepassing vindt. 𝔼𝕣 𝕫𝕚𝕛𝕟 𝟜𝟛 𝕡𝕦𝕟𝕥𝕖𝕟 𝕥𝕠𝕖𝕘𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕒𝕔𝕔𝕣𝕖𝕕𝕚𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕞𝕚𝕤𝕤𝕚𝕖 𝕧𝕒𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕂𝕨𝕒𝕝𝕚𝕥𝕖𝕚𝕥𝕤𝕙𝕦𝕚𝕤 𝔽𝕪𝕤𝕚𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕖. 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining Heerenveen: woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei […]

Lees verder

Nieuws | 1 februari 2023

Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie) voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken