Je wilt een vitaliteitsprogramma aanbieden. Hoe pak je dit aan?

Tigra Cluster Arbeid

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om te werken aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers.

Hoe pak je het aan? Waarom staan de medewerkers niet in de rij om mee te doen als er activiteiten georganiseerd worden?

Gedragsverandering is lastig. Om in actie te komen moet je erkennen voordat je kunt verkennen. Zolang je werknemer(s) in de ontkenningsfase zitten zal er geen actie volgen. Prochaska en Diclemente hebben onderzoek gedaan naar de stadia van gedragsverandering. Wanneer zijn jouw medewerkers klaar voor verandering? Meer lezen hierover: Klik hier.

Wat doe je als organisatie om werknemers in beweging te laten komen? Wij denken graag met je mee. Op strategisch beleidsniveau, met actieve deelname in de werkgroep, het uitvoeren van de preventieve medische onderzoeken (PMO) en aanvullende interventies.

Welke interventies? Gericht op inzetbaarheid kun je denken aan werkplekchecks en bedrijfsfysiotherapie in Company maar ook onze leefstijladviseurs bieden verschillende interventies. Ons praktische uitgangspunt is dat wij kiezen voor een aanpak die organisatie breed inzetbaar is.

Onze leefstijladviseurs kunnen je bijvoorbeeld helpen met het organiseren van:

  1. Een thema dag – week rondom vitaliteit
  2. Een themabijeenkomst voeding en slaap bij ploegendiensten
  3. Hulp bij het inrichten van een gezonde kantine
  4. Persoonlijk leefstijladvies in company

Vragen over onze diensten? Bericht ons via het contactformulier.

Namens het cluster arbeid, een vitale groet
Jolanda Abma
Adviseur arbeid & gezondheid – leefstijlcoach
Op LinkedIn  vind je regelmatig updates van ons team Arbeid over inzetbaarheid, werk(geluk), voeding, leefstijl, trends en tips&trics.
Heb je een vraag over werk(geluk), inzetbaarheid, bewegen of voeding? Neem contact met ons op via het contactformulier.

TIGRA – voor vitale medewerkers

Tigra Cluster Arbeid

©

Meer artikelen

Nieuws | 11 december 2019

Openingstijden feestdagen 2019

De feestdagen komen er aan en tijdens deze dagen is de praktijk en medische fitness (eerder) gesloten. Op de volgende dagen is de praktijk gesloten: Woensdag 18 december Gesloten vanaf 16.00 uur Kerstavond 24 december Gesloten vanaf 16.00 uur Kerstdagen 25 en 26 december Gesloten Oudejaarsdag 31 december Gesloten vanaf 12.00 uur Nieuwjaarsdag 1 januari […]

Lees verder

Nieuws | 25 september 2019

Nieuw: Virtual Reality game Stressjam

TIGRA Heerenveen heeft Virtual Reality (VR) coaches! Er wordt een Virtual Reality-game ingezet bij mensen die veel met stress te maken hebben. TIGRA is een samenwerking gestart met Jamzone om de VR-game Stressjam in te zetten als onderdeel van interventies op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. Vanaf oktober wordt de game inzet binnen […]

Lees verder

Nieuws | 19 september 2019

4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining

De cursusdata van het voorjaar in 2020 zijn bekend. De 4-daagse cursus Balans & Stabiliteitstraining leert je meteen nieuwe inzichten en technieken om patiënten met MCI (Motor Control Impairment) te testen en te behandelen. Deze cursus is geschikt voor elke fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en oefentherapeut. Data: Woensdag 8 april 2020 Woensdag 22 april 2020 Woensdag 6 […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken