Je wilt een vitaliteitsprogramma aanbieden. Hoe pak je dit aan?

Tigra Cluster Arbeid

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om te werken aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers.

Hoe pak je het aan? Waarom staan de medewerkers niet in de rij om mee te doen als er activiteiten georganiseerd worden?

Gedragsverandering is lastig. Om in actie te komen moet je erkennen voordat je kunt verkennen. Zolang je werknemer(s) in de ontkenningsfase zitten zal er geen actie volgen. Prochaska en Diclemente hebben onderzoek gedaan naar de stadia van gedragsverandering. Wanneer zijn jouw medewerkers klaar voor verandering? Meer lezen hierover: Klik hier.

Wat doe je als organisatie om werknemers in beweging te laten komen? Wij denken graag met je mee. Op strategisch beleidsniveau, met actieve deelname in de werkgroep, het uitvoeren van de preventieve medische onderzoeken (PMO) en aanvullende interventies.

Welke interventies? Gericht op inzetbaarheid kun je denken aan werkplekchecks en bedrijfsfysiotherapie in Company maar ook onze leefstijladviseurs bieden verschillende interventies. Ons praktische uitgangspunt is dat wij kiezen voor een aanpak die organisatie breed inzetbaar is.

Onze leefstijladviseurs kunnen je bijvoorbeeld helpen met het organiseren van:

  1. Een thema dag – week rondom vitaliteit
  2. Een themabijeenkomst voeding en slaap bij ploegendiensten
  3. Hulp bij het inrichten van een gezonde kantine
  4. Persoonlijk leefstijladvies in company

Vragen over onze diensten? Bericht ons via het contactformulier.

Namens het cluster arbeid, een vitale groet
Jolanda Abma
Adviseur arbeid & gezondheid – leefstijlcoach
Op LinkedIn  vind je regelmatig updates van ons team Arbeid over inzetbaarheid, werk(geluk), voeding, leefstijl, trends en tips&trics.
Heb je een vraag over werk(geluk), inzetbaarheid, bewegen of voeding? Neem contact met ons op via het contactformulier.

TIGRA – voor vitale medewerkers

Tigra Cluster Arbeid

©

Meer artikelen

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Nieuws | 14 februari 2023

Cursus Balans & Stabiliteit

TIGRA Heerenveen biedt opnieuw de bekende cursus balans en stabiliteitstraining aan gegeven door Chris Groothoff. Een cursus met een visie die in verschillende domeinen van de fysiotherapie zijn toepassing vindt. 𝔼𝕣 𝕫𝕚𝕛𝕟 𝟜𝟛 𝕡𝕦𝕟𝕥𝕖𝕟 𝕥𝕠𝕖𝕘𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕒𝕔𝕔𝕣𝕖𝕕𝕚𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕞𝕚𝕤𝕤𝕚𝕖 𝕧𝕒𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕂𝕨𝕒𝕝𝕚𝕥𝕖𝕚𝕥𝕤𝕙𝕦𝕚𝕤 𝔽𝕪𝕤𝕚𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕖. 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining Heerenveen: woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei […]

Lees verder

Nieuws | 1 februari 2023

Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie) voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken