Je wilt een vitaliteitsprogramma aanbieden. Hoe pak je dit aan?

Tigra Cluster Arbeid

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om te werken aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers.

Hoe pak je het aan? Waarom staan de medewerkers niet in de rij om mee te doen als er activiteiten georganiseerd worden?

Gedragsverandering is lastig. Om in actie te komen moet je erkennen voordat je kunt verkennen. Zolang je werknemer(s) in de ontkenningsfase zitten zal er geen actie volgen. Prochaska en Diclemente hebben onderzoek gedaan naar de stadia van gedragsverandering. Wanneer zijn jouw medewerkers klaar voor verandering? Meer lezen hierover: Klik hier.

Wat doe je als organisatie om werknemers in beweging te laten komen? Wij denken graag met je mee. Op strategisch beleidsniveau, met actieve deelname in de werkgroep, het uitvoeren van de preventieve medische onderzoeken (PMO) en aanvullende interventies.

Welke interventies? Gericht op inzetbaarheid kun je denken aan werkplekchecks en bedrijfsfysiotherapie in Company maar ook onze leefstijladviseurs bieden verschillende interventies. Ons praktische uitgangspunt is dat wij kiezen voor een aanpak die organisatie breed inzetbaar is.

Onze leefstijladviseurs kunnen je bijvoorbeeld helpen met het organiseren van:

  1. Een thema dag – week rondom vitaliteit
  2. Een themabijeenkomst voeding en slaap bij ploegendiensten
  3. Hulp bij het inrichten van een gezonde kantine
  4. Persoonlijk leefstijladvies in company

Vragen over onze diensten? Bericht ons via het contactformulier.

Namens het cluster arbeid, een vitale groet
Jolanda Abma
Adviseur arbeid & gezondheid – leefstijlcoach
Op LinkedIn  vind je regelmatig updates van ons team Arbeid over inzetbaarheid, werk(geluk), voeding, leefstijl, trends en tips&trics.
Heb je een vraag over werk(geluk), inzetbaarheid, bewegen of voeding? Neem contact met ons op via het contactformulier.

TIGRA – voor vitale medewerkers

Tigra Cluster Arbeid

©

Meer artikelen

Nieuws | 4 september 2019

Je wilt een vitaliteitsprogramma aanbieden. Hoe pak je dit aan?

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om te werken aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers. Hoe pak je het aan? Waarom staan de medewerkers niet in de rij om mee te doen als er activiteiten georganiseerd worden? Gedragsverandering is lastig. Om in actie te komen moet je erkennen voordat je […]

Lees verder

Nieuws | 31 juli 2019

Hersteld van burn-out

Wist je dat je naast alle specialisaties in de fysiotherapie je als werkgever ook terecht kunt bij TIGRA Heerenveen? We zijn onderdeel van de landelijke franchiseketen TIGRA en bieden vanuit daar veel diensten aan op het gebied van inzetbaarheid en werkvermogen. Zo herstelde Sjouke van een forse burn-out door een specialistisch programma bij TIGRA. Lees […]

Lees verder

Nieuws | 2 juli 2019

Revalideren op rolletjes en glijdend herstellen van een voorste kruisband operatie!

Om beter en sneller te herstellen na een voorste kruisband operatie is door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een nieuw revalidatieschema ontwikkeld. In samenwerking met Innovatielab Thialf, Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen, Orthoradius, Thialf, Sportstad Heerenveen en TIGRA Heerenveen Fysiotherapie zijn de eerste deelnemers inmiddels begonnen met het revalidatieschema.  Een gescheurde voorste kruisband is een vervelende blessure voor een sporter. Gelukkig heeft […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken