Last van duizeligheid? BPPD behandeling kan helpen!

BPPD fysiotherapie

Mevrouw G. werd op een ochtend bij het opstaan plotseling erg duizelig en misselijk. Na een bezoek aan de huisarts werd BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) vastgesteld. BPPD is een vorm van draaiduizeligheid die ontstaat bij (plotselinge) veranderingen van de stand van het hoofd. De duizeligheid kan bijvoorbeeld opgewekt worden door omdraaien in bed, overeind komen vanuit ligstand, voorover bukken, omkijken of omhoog kijken.

Mevrouw G.: ‘Via een doorverwijzing van de huisarts kwam ik bij TIGRA Fysiotherapie Heerenveen terecht voor behandelingen van mijn BPPD door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Na de eerste behandeling voelde ik mij heel misselijk en duizelig, maar vooraf was aan mij verteld dat dit zou kunnen gebeuren. Na de tweede behandeling was ik van mijn klachten af. Ik was niet meer misselijk en mijn duizeligheidsklachten waren volledig verdwenen.’

Tijdens de behandeling wordt het hoofd van de patiënt 30 seconden in een bepaalde positie gehouden. Na het uitvoeren van deze zogeheten manoeuvre krijgt de patiënt ‘leefregels’ mee naar huis voor de eerste 48 uur. Veelal zijn de klachten na één of twee behandelingen verholpen.

Herkent u de klachten van mevrouw G. en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie.

©

Meer artikelen

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken