Nieuw: Virtual Reality game Stressjam

Virtual Reality coach Els

TIGRA Heerenveen heeft Virtual Reality (VR) coaches! Er wordt een Virtual Reality-game ingezet bij mensen die veel met stress te maken hebben. TIGRA is een samenwerking gestart met Jamzone om de VR-game Stressjam in te zetten als onderdeel van interventies op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. Vanaf oktober wordt de game inzet binnen de TIGRA-interventies.

De game zorgt ervoor dat je een positieve stress-mindset ontwikkelt en beter wordt in de omgang met stress. In de game ga je met je eigen stresssysteem aan de slag. Sommige levels haal je door heel kalm te blijven en bij andere levels moet je juist heel gestrest en gefocust zijn. In het dagelijks leven zijn er namelijk ook zowel situaties die vragen om ontspanning als situaties waarin een stress en focus gewenst zijn. Stress is niet alleen maar slecht voor je. In plaats van het verminderen van stressvolle situaties, leert men in 4 sessies van een uur om het stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

Stressjam game
Je gaat met de bril op avontuur op een exotisch eiland. Op dit eiland moet je verschillende opdrachten uitvoeren middels je stress-systeem. Sommige poorten kan je openen door te ontspannen, andere juist weer door je eigen focus-level op te voeren. Zo moet je ook zwermen bijen zien te kalmeren of middels focus/stress ervoor te zorgen dat je niet geprikt wordt door hoornaars. Of slingeren aan lianen om naar de overkant te komen met behulp van het juiste stresslevel.

Het stresslevel wordt gemeten via een sensor die inzage geeft in de hartslagvariabiliteit en ademhaling. Je leert via de game en de coaching eromheen de mechanismen in jouw eigen lichaam vinden, onderzoeken en toepassen die voor jou werken om jezelf te stressen of te kalmeren. Dit is voor iedereen verschillend.

Dus wil jij meer controle over je stresslevel? Of wil je meer informatie over deze Virtual Reality game? Neem dan contact met ons op.

Virtual Reality game Stressjam

©

Meer artikelen

Nieuws | 14 februari 2020

Kinderfysiotherapie bij TIGRA

Kinderen ontwikkelen hun zintuigen en motoriek terwijl ze nog volop aan het groeien zijn. Voor het ene kind is dit makkelijker dan voor de ander. Een kinderfysiotherapeut van TIGRA (Inge of Manon) behandelt kinderen tot 18 jaar met problemen van bewegingsvaardigheden of met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. Sommige kinderen hebben moeite om mee te […]

Lees verder

Nieuws | 13 februari 2020

Na een dik jaar hard revalideren is het weer zo ver! Sjinkie = Back!

Na een dik jaar hard revalideren is het weer zo ver! Sjinkie = Back💪. Aankomend weekend bij de Worldcup in Dordrecht staat hij weer aan de start👌. Wij zijn uiteraard ook aanwezig om hem en TeamNL te ondersteunen. #trots #revalidatie #TIGRAHeerenveen #TeamNL Bekijk de video van TeamNL:

Lees verder

Nieuws | 7 februari 2020

Betrekken Kinderfysiotherapeut bij de sportvereniging is zinvol

Waarom het zinvol is om een kinderfysiotherapeut bij de sportvereniging te betrekken: Het is voor sportverengingen soms lastig om aandacht te geven aan blessurepreventie of het begeleiden van kinderen met een beperking of achterstand. Dankzij gespecialiseerde kennis over zowel gezonde kinderen als kinderen met een aandoening, biedt een kinderfysiotherapeut meerwaarde voor een sportvereniging. Denk bijvoorbeeld […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken