Persbericht TIGRA Fysiotherapie

Tigra-hegestik

TIGRA Fysiotherapie

TIGRA Fysiotherapie blijft open voor behandeling van mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De planning is drastisch naar beneden gebracht, er vindt spreiding plaats over de verschillende locaties en er wordt alleen maar in een één op één setting behandeld. Ook gelden er strenge eisen aan de fysieke gesteldheid en de hygiëne. Leo Wijnsma, een van de praktijkeigenaren in Heerenveen, geeft aan: “We volgen hiermee juist de richtlijnen die onze beroepsvereniging aangeeft.”

“Onze beroepsvereniging geeft aan dat we als fysiotherapeuten juist een belangrijke ondersteuning bieden als primair aanspreekpunt voor houdings- en bewegingsapparaat gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.”

Met de strikte hygiëne- en omgangsrichtlijnen van het RIVM kunnen we ondersteunende zorg verlenen om de huisartsenzorg en acute zorg te verlichten.” De persconferentie van premier Rutte afgelopen maandagavond heeft deze overtuiging alleen maar gesterkt. “Als we willen streven naar een scenario waarbij we een gecontroleerde groepsimmuniteit willen creëren, is het van belang dat we deze, voor veel medemensen noodzakelijke zorg, blijven geven.”

Voorwaarde voor het blijven leveren van deze zorg is dat zowel de patiënt als de zorgverlener vrij is van klachten zoals beschreven door het RIVM. Daarnaast gelden er strenge richtlijnen op de persoonlijke hygiëne en schoonmaak van de ruimtes. Bij TIGRA Fysiotherapie in Heerenveen zijn om die reden inmiddels 5 medewerkers met lichte verkoudheidsklachten op non-actief gesteld.

Praktijkeigenaar Jaap de Haan geeft aan: “We nemen hierin geen enkele risico. Patiënten zijn bij ons in goede handen en kunnen de zorg krijgen die ze nodig hebben.”

Met deze openstelling handelt TIGRA Fysiotherapie in lijn met de adviezen van het KNGF, het genootschap van fysiotherapeuten. Die geven aan dat het blijven aanbieden van zorg belangrijk is, om zo huisartsen en ziekenhuizen te blijven ontlasten.

Voor meer informatie of vragen rondom dit bericht kunt u contact opnemen met:
TIGRA Fysiotherapie
Leo Wijnsma    l.wijnsma@tigraheerenveen.nl
Telefoon: 0513 627165 of 06 54920480

©

Meer artikelen

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken